Tékozló Homár

Illúziórombolás barbi-buborékkal

Mattel/Touchable bubbles

2005.05.05. 09:13 | homár nak | 1 komment
A Homár buborék témában érzékeny (lásd a gorillás posztot) ollói közé újabb gyermek- és szülõvadító termék került a Mattel jóvoltából. A Barbie Fairytopia címû mesét ("an all-new movie! available now on DVD and video") promótáló izé elsõ ránézésre csupán egy a triviális szappanbuborék fújó alkalmatosságok közül, azonban címkéjén nem túl nagy betûkkel az áll, hogy "Kézzelfogható buborékok". A rózsaszín (naná) kupakot lecsavarva zavarbaejtõ állagú és szagú, nyúlós-nyálkás folyadékba mártogathatjuk a lukas pálcát, a cucc összetételérõl mélyen hallgat a címke, ami csupán annyit ajánl, hogyha szembe vagy szájba kerül a nem mérgezõ anyag, akkor vízzel öblítsünk.

Egyértelmû, hogy a termék a hagyományos szappanbuborékhoz képest lehangoló és illúzióromboló forradalmi újítást jelent. Szó sincs már itt a "mint a szappanbuborék addig tartsak, könnyû, üres és szép" elvrõl. A barbibuborék üresnek üres ugyan, de se nem könnyû, se nem szép, se nem múlandó. A kitermelt, enyhén szivárványos, az idõ múlásával opálosan fakó gömbök némi lebegés után szinte azonnal a földre zuhannak, ahol megannyi üveggolyóként gyûlnek össze, valami egészen szürreális látványt nyújtva.

A szinte elpusztíthatalan buborékok órákig megmaradnak (ha nem lép rájuk valaki), kipukkadva látványosan gusztustalan, levedlett kígyóbõrhöz hasonlatos burkuk a következõ takarításig, esõig makacsul megmarad. A szülõk megnyugtatására annyit azért elárulunk, hogy a termék szerencsére kereskedelmi forgalomban nem kapható, de sajnos annak azért fennáll a veszélye, hogy óvatlanul belefutnak egy ilyesmiket osztogató barbi-PR akcióba. Kérjük bánjanak az Önökre sózott "Touchable bubbles" tubussal veszélyes hulladékként.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eric_Cartman 2010.02.26. 22:31:14

Vártam 5 évet, ha senki sem képes elsőzni, kénytelen leszek én.
süti beállítások módosítása