Tékozló Homár

Szocialist lézer for President

Laserpictureshow/Lézegravírozott kulcstartó

2005.05.06. 13:20 | szily | komment

Reggel álmosan kotorásztam a szerkesztőségi asztalon és mi akadt a kezembe? Persze csokibanán meg maradék kóla meg félig üres szójaszószos halacska, de volt ott két meghökkentő tárgy is. Egy radír méretű üveg téglatest belsejéből a magyar köztársaság első intergalaktikus elnöke, Yoda Feri Bácsi mosolygott a for President felirat mögül, a másik üvegtéglából pedig Szili "Nemzetegyesítő Pártmunkás" Katalin kukucskált kifelé. Az ő felirata - szocialist for President volt a nyerő. A téglácskák amúgy kulcstartók, a politikusok pedig gyanúnk szerint egy lézersugár végéről kerültek az üvegbe.

- Kitartás, dicsértessék a nemzetes elvtárs - köszönt Lézer Katika illendően. - Adjonisten - felelte a Lézer Elnök - nem kell annyira pedálozni, akkor sem indulok újra a Székért, ha Jabba és Áder János együtt könyörög. Tudja mit? Támogassa magát a Wekler Ferenc.

Katalin erre hiperűrsebességgel távozott az íróasztalomról.

Önök is észrevették, mennyire jön befelé a divatba a lézergravírozott üveg? (Aki meg akarja érteni, hogyan is kerül a pártkatonanő az üvegkoporsóba, olvassa végig ezt az indexes cikket. A lényeg, hogy a lézerimpulzus kis gömböcskét olvaszt az anyag belsejében.) Plázákban meg sima városi bolthelyiségek kirakataiban egyre több helyen látni olyan üveg testeket, amiknek a belsejében furcsán fehéres színű, kettő vagy háromdimenziós kép látható. Céglogó, kocsi vagy emberfej a leggyakrabban, pornográf változatot sajnos még nem láttunk.

Kiderült, hogy a mi szürreális politikai obdzsektjeinket a gravírozásban nyomuló laserpictureshow.hu csempészte be az asztalra. De van már több ilyen vállalkozás, rövid googlolással megtaláltuk a http://www.gravirexpressz.hu/zoom2-23.htm-t meg ezt is.

Egy szakmabeli szerint az oroszok valószínűleg lézerfegyverrel ügyeskedtek, úgy találták fel az eljárást, de a kereskedelmileg is hasznosítható gépeket a németek fejlesztették ki. A piacot uraló egyik szerkezet másodpercenként 1000 pontot olvaszt az optikai üvegbe, egy kulcstartó méretű tömbbe metszett arc 2-300000 pontból áll össze. Sokan fényképet visznek, bár aki a saját arcát akarja beégettetni, azt 3D szkennerrel helyben letapogatják. A dolog így pont annyiba kerül, mint fotóról, azaz rohadt sokba. Egy kulcstartó négyezer, az árak innen kúsznak föl úgy húszig.

Egyelőre nem tudjuk eldönteni, hogy múló érdekességénél több jön-e ki ebből, talán nem, de ez kit érdekel?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eric_Cartman 2010.02.27. 17:37:20

Vártam 5 évet, ha senki sem képes elsőzni, kénytelen leszek én.
süti beállítások módosítása