Izgatottan csattogtatjuk az ollónkat: végre igényes könyv jelenik meg a merevedés és a besamel titkos kapcsolatáról, vagyis a bebúgató ételekrõl, ráadásul nem mástól, mint a szerelem konyhamûvészeti doktorától. Ezt a sajtóanyagból tudjuk, ami a maga nemében legalább olyan zseniális, mint egy bundabugyinedvesítõ körömpörkölt. Ha Ön jót akar, olvassa el (a végén támad a kéjre éhes vargabéles, középen meg az idézõjeles Soma), de elõtte csapjon saját kezére: egyelõre semmi huncutkodás!
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ ANYAG dr. CEY-BERT RÓBERT „A SZERELEM GASZTRONÓMIÁJA” CÍMû KÖNYV BEMUTATÓJA ALKALMÁBÓL RENDEZETT SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ ÉS FOGADÁS ALKALMÁBÓL. HOTEL TAVERNA 1052 BUDAPEST VÁCI UTCA 20. 2005. MÁJUS xx. yy.00 óra
Májusi szenzáció a Zsolnay Kávéházban: "A szerelem gasztronómiája"
„Májusi programunk igazi fénypontjának ígérkezik ez a hét. Az ételsorokat kizárólag Dr. Cey-Bert Róbert Gyula, a szerelem konyhamûvészeti doktorának most bemutatásra került könyvébõl válogattuk. Az újszerû vérpezsdítõ ételsorok joggal tarthatnak igényt a felfokozott érdeklõdésre. A nem kizárólag szerelmeseknek készült ételkülönlegességeibõl május 20- 29. között válogathatnak a Zsolnay Kávéházban és teraszán.”
A könyv bemutatója kivételes alkalmat teremt a sajtó munkatársai és a díszvendégek számára, hogy közvetlenül szerzõtõl tudják meg e különleges könyv keletkezésének legérdekesebb mozzanatait. Tájékoztatónkban ízelítõt is találnak a fogadáson felszolgált vágyfokozó ételekbõl. Ezeket a Hotel Taverna jóvoltából, a fogadáson mind meg is kóstolhatják.
A páratlan ételsorok és italok elkészítésében nem kisebb személyiségek vesznek részt, mint Szûcs Árpád a 2002-es év cukrászvilágbajnoka, Kovács Lázár és Ványi László mesterszakácsok, Kiss Antal bartender, 2004 magyar bajnoka, a Bacardi-Martini mixerverseny világbajnoka.
Az élmény teljességéhez nem mindennapi mûvészeti események is kapcsolódnak. A gasztronómiai örömök és az érzékiség kapcsolatát mutatja be „Benkõ Dániel és a Daniel’s House” zenés erotikus étvágygerjesztõ vándorcirkusza. A kifinomult érzékiség és báj kedvelõi a sajtótájékoztató alatt Nimcsevity Anna festõmûvész varázslatos, érzékiséget tükrözõ képeiben gyönyörködhetnek. „ (...) Díszvendégeink között találkozhatnak Gyurkovics Tibor költõvel, íróval a magyar irodalom és közélet egyik legeredetibb reprezentánssával valamint „Soma” jazz énekesnõ- elõadómûvésszel, akinél talán kevesen tudnak többet a nõi lélek rejtelmeirõl. Bálint Antónia szépségkirálynõrõl is kiderülhet, hogy vélekedik a gasztronómia ezen ágáról. Paor Lilla sanzonénekesnõ és a hazai sajtó szinte valamennyi ágának reprezentánsa a meghívottak között szerepel. (...) Cey-Bert Róbert Gyula A szerelem gasztronómiája Mezõgazda Kiadó A szerzõ az étkezési szokások szocio-pszichológiájának doktora (Genf - Párizs, 1979), több mint 15 évet töltött a Távol-Keleten (Hongkong, Japán, Szingapúr, Fülöp-szigetek, Thaiföld), ahol ötcsillagos luxusszállodák,luxus éttermek és népszerû légitársaságok gasztronómiai tanácsadójaként sokat foglalkozott a kínai, japán és thaiföldi konyhák kultúrtörténeti jelentéstartalmának a kutatásával. Ezekben az egészséges életmódra való törekvés mellett az afrodiziákum értékek játsszák a legfontosabb szerepet.
Ez itt a magyar gasztronómia Káma-szutrája.
A fogadás tervezett ételei a könyv receptjei alapján: Hideg elõétel: Szerelmi lazachab fodros salátákkal 89.o. Kéjben úszó töltött kacsa 97. o. Leves: Szûz-szemérem kagylóleves 84. o. Meleg elõétel: Szárnyaló szerelem vadmadár szimfóniája árpagyöngy fészekben 103. o. Fõétel: Szarvasgombás halas rétes paprikás-kapros mártással 93. o. Istár istennõ diós-mézes fácánmelle 104. o. „Szép Szeretõm” tokaji aszús mazsolás töltött rackabáránycomb 107. o. „Ámor-mámor” szürkemarhahússal töltött káposzta 107. o. Desszert Kéjre éhes vargabéles 119. o. Kleopátra meggyes párta 119. o.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.