Tékozló Homár

Gigantikus új romkocsma a Tûzoltó utcában

Tűzraktár

2005.06.24. 12:05 | szily | 1 komment
Kellemesen ködösek az emlékeim: Földes Index-riporter kötél segítségével mozgásművészeket enged le a negyedik emeletről a táncoló tömeg fölé, a lerobbant gyárépületek között városi biciklisták százai alkoholizálnak, a tetőn fáklyás zsonglőrök zsonglőrködnek, egy kopaszra nyírt lány azt mondja: szemét strukturalista vagy bazmeg. Csütörtök este megnyílt Pest legújabb, egyben messze legnagyobb romkocsmája, Tűzraktár néven, egy festőien lerobbant Tűzoltó utcai gyárkomplexumban. A Homár igazán aktívan bulizott a megnyitón:

Földes kolléga sziklamászó expertként biztosította, hogy a mozgásművészek ne zuhanjanak a tömegbe, hanem annak feje fölött pár méterrel lebegve féregmozgást végezhessenek. Közben a Krétakör színészzenekar játszott, a Homár stábja pedig rasztafáriánus edzést követően a tetőn bolyongott, ami illegális, de annál szórakoztatóbb. A Tűzraktár úgy néz ki, mint a Sztenderd Budapesti Romszórakozóhely, csak háromszor nagyobb annál. Kitört ablakok, óriási épületek, tágas udvarok színes falravetítéssel, hosszú pult, vasszékek, fáklyák, a bejáratnál meg skandináv mennyiségű bicikli.

Ha a hely bejön a közönségnek, jó sok fogyasztót lenyúlhat a hardcore romkocsmázók halmazából. Akárhányan beférnek, nagyon meggyőzően néz ki, annyi hátránya van, hogy kicsit kiesik a belvárosi körforgásból. A pult kínálatát alig teszteltük, de mintha nem lett volna energiaital, ami, ha igaz, rémes hiba lenne.

A Tűzraktár amúgy nem egyszerűen kocsma, hanem kulturális központot terveznek ide. Erről Földes riporter írt nemrég informatív cikket az Index kultrovatába.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása