Tékozló Homár

Hamburgeres rózsavíz

Szentkirályi Ásványvíz/Szentkirályi Rózsa

2005.06.28. 11:53 | jackyll | komment

Az ásványvízgyártók élete csupa küzdelem és veríték. Agresszív a verseny, széles a választék, nehéz eredetit hozni, mégiscsak egy relatíve semleges ízû anyagról van szó, ami nehezítésképpen még a csapból is folyik. Azért vannak kiugró esetek, mint a prémiumkategóriás, egyesek szerint akváriumszagú Evian, vagy az emészthetetlen ásványoktól sújtott Theodora.

Mielõtt a Homár-krú nekiveselkedik az asszociációs készséget próbáló ásványvíz-tesztnek, ízlelgessük kicsit az akármilyen nagydíjas Szentkirályi friss próbálkozását, amit enyhe képzavart okozva Rózsának nevezett.

Természetesen azonnal behaluztuk, hogy rózsavíz, minthogy minden dizájnelem erre utal, és a folyadék színe is barbis. A marketingesek a gyógynövénykomponenseket tartották fontosnak kiemelni (guarana, ginzeng, gyermekláncfû, bojtorján), de van benne alma-körte-eper-málna-ribizli-, gyümölcstea- és persze rózsakivonat is. Elképzelni sem mertük, milyen íze lehet az általában parfümként hasznosított rózsaszirom szénsvas, hígított levének, de a p2p-marketing megtette a hatását, és napok rágerjedése után végre összetalálkoztunk a termékkel.

Háromfõs tesztcsapatunk totálisan eltérõ ízvilággal találkozott, vélhetõleg a biológiai berekdezkedés és az eltérõ gasztrokulturális elõzményeknek köszönhetõen. Nekem egyértelmûen a bigmac-szósz ugortt be kóstolás után, még a szezámmagokat is éreztem, szagra inkább cukrozott nyugtatódarának hatott. Loid soha nem evett még csirkésszendvicsen kívül más hamburgert, így õ az enyhe málna-aromát fedezte fel elsõre, de gyanús lett, amikor semmilyen szagot nem észlelt. A terméket lakóhelye mellett felfedezõ Lina taccos ízû chióra emlékezett röviden, majd rám hagyta az üveg tartalmát. A csapat hímnemû tagjai a címkén ajánlott két nap alatt elfogyasztották az anyagot, de korai lenne még ebbõl powerpoint-animációt rittyenteni.

Ha kapható lenne, hivalkodó külsejével legalábbis messzírõl kitûnne az ásványvíztársak közül, de egyelõre kevés helyen láttuk (nagyobb CBA-kban, illetve kisebb abc-kben) 200-250 forintért. A Szentkirályi citromos-mentás kiszerelésével még ennyire sem találkoztunk, de aki már tesztelte, ossza meg élményeit a világhálóval.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amc 2009.06.22. 00:56:43

már nem gyártják,kurva népszerű lehetett..
süti beállítások módosítása