Tékozló Homár

Jeges ropik - Magyar gasztronómiai gyarmat Távol-Szibériában

Szibériai ropik

2005.07.13. 10:11 | szily | Szólj hozzá!

Csápunk meglepő helyekre is elér: most futott be egy levél Cs. Annától, aki Novoszibirszkben talált helyi ropit, sonkás és sajtos ízben, megkóstolta, lefotózta és elküldte nekünk. Alant a viccesen tömör értékelés, szekesztői arcfelvarrás nélkül. Küldjenek még sok ilyent, például Afrikából, olyan még nem volt.

Hello,

Novoszibirszkben, sziberia fovarosaban talaltam "ropit". szolomka nevre hallgat, es itt mellekeltek rola nehany kepet a masfelmillios kisvaros 24oras boltjaban lehet kapni ket izben.

sajtos es bacones, a sajtosnek semmi sajt ize nincs, leginkabb egy magat vizzel megszivott sticklettire hasonlit, es a bacones ugyanolyan. meg ha nagyon magamele kepzelek egy sajtot, ennek akkor sincs sajt ize. kb 5 rubel volt, az 35 forint korul van, de a 24oras bolt eleg draga, lehet hogy mashol olcsobb.

Gyartasi helynek "Don melletti Rosztov" van megjelolve, innen ki is derul, hogy valoszinuleg a Don foly ihlette a csomagolason levo vasmacska abrajat, vagy talan arra utalhat, hogy nem a trans-sziberiai vonattal, hanem vizi uton erkezik ide. Van egy masik falyta ropi is, is olyan vastag mint egy kisujj, es kb 20 centi hosszu, de pont ugy nez ki mint egy ropi nagyito alatt.. ha megint latok, majd azt is veszek.

Udv, es jo sziberiai-ropi nezegtest

A.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása