Tékozló Homár

Felajánl kvalitás szolgálat

2005.07.25. 12:13 | jackyll | komment

Kedves Olvasóink rekordmennyiségben küldték be a fórumunkban is felbukkant linket a szlovákiai MAK-hotel ismertetõjét.

A szavanként átültetett - és gyakran félrefordított - bemutatkozás alapjaiban rázta meg a magyar internetet olyan gyöngyszemekkel örvendeztetve meg a lakosságot, mint:

"ajánl elõz, fõként elemózsia, leves, saláta, katonaszökevények, evett rendelés. Jöjjön kóstol."

vagy

"biciklisták elképzelés forgalmak, hogyan eldugottan elbûvölõen mozgás saját erõvel, szimbólum hajadon élet."

Tudjuk, hogy a link már hónapokkal ezelőtt ismert volt, de most történt Valami, ami miatt mindenki elkezdte veszettül küldözgetni, így a Homár sem maradhatott tétlen.

A tömeges küldözgetés miatt esélyes, hogy hamarosan fetrengve gurgulázó tömegek rohamozzák meg a létesítményt, a személyzet magyar szóra fakadását követelve. A pohár kefírben is összeesküvést sejtõ Homárnak 1,73 másodpercbe telt összekombinálni a feltûnõen gagyi szövegeket és az elõzõ mondatot, hogy azonnal turistahekket kiáltson. A gyanút erõsíti, hogy nem csak, hogy szavak tucatjai lettek félrefordítva, de néha még a korábban helyesen tálalt kifejezések is tovább torzultak (pl. szálodda).

A hotel fõoldaláról azonban már nem érhetõ el az "át magyar" linkre kattintva a nyelvtörõ, így lehet, mégis csak egy külvilágtól elzárt hegyvidéki sejt kézimunkájával van dolgunk.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása