Tékozló Homár

Mit igyunk, ha egyszer mégis meleg lesz?

Gothamist/Házi gyömbérsör

2005.07.25. 11:43 | szily | komment
Sört nem, mert az butít. Bort se, mert attól túl mámorosak leszünk, aztán egyszer csak lezuhan a fejünk. Red Bull? Más se hiányzik a kánikulában, mint egy lábon kihordott szívroham. A Gothamist tippje a házi gyömbérsör bazsalikommal. Kipróbáltuk és minket meggyőzött. Úgy készül, hogy apró darabokra felmetélünk néhány meghámozott gyömbérgyökeret. A gyömbért lazán (úgy értem, hogy nem lenyomtatva) belapátoljuk egy csészébe, aztán beleöntjük egy teflonos serpenyőbe.

Kimérünk ugyanennyi � ha emberes adagra vágyunk, akkor 2 egész csészényi - kristálycukrot és ugyanennyi vizet. A kulimászt melegíteni kezdjük , aztán lassan gyöngyöztetjük, amíg be nem sűrűsödik a felére. Lehengerlő az illata. Nekünk kevesebb mint fél óra volt, aztán a leszűrésnél 3 ujjunkat is szétégettük. A leszűrt darabkákat nem szabad eldobni, mert még játszanak.

A csodaital úgy készül, hogy egy pohárba vagy dobunk őrölt jeget vagy nem, aztán némi apróra vágott bazsalikomot és egy kevéske főtt gyömbért vetünk utána, feltöltjük szódával, aztán jön a lényeg, a pár kanálnyi gyömbérszirup. A Gothamist 2-4 evőkanállal javasolt, én 6-nál éreztem a nirvánát. Opcionálisan turbósítható vodkával vagy bármilyen átlátszó, esetleg opálos tömény szesszel. Ginnel például érdekes lehet.

A szirup és a leszűrt "gyömbérbefőtt" hűtőben elvileg sokáig tárolható, de mivel csak egy napja van meg, határozottan semmit sem merünk állítani. Az is lehet, hogy második kóstoló után megunjuk.

Akinek van saját kánikulaiital-tippje, az ne habozzon, írja meg!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása