Tékozló Homár

Hova vizel Ön?

2005.07.29. 11:01 | homár sebibaba | komment
Dicséretes, hogy egyesek bevásárlóközpontot szeretnének a Dunára vagy a Rákóczi út gépkocsi-forgalmának a felszín alá terelésével kívánják Budapestet világváros-szintre fejleszteni, de az akadékoskodó Homár olcsóbb megoldásokkal kezdené. Jelesül a város turisztikai övezetében (is) meglévõ közbudi-mizériát szüntetné meg. Ugyanis enyhén szólva arcpirító a helyzet jelenleg. Költhetünk bármennyit közpénzbõl országimázsra, ha a GDP-nõvelõ derék turista feszítõ érzéssel a seggében kénytelen percekig vadászni egy mûködõ (neadjisten: tiszta) klotyóra.

A Váci-utca Vörösmarty tér-Erzsébet híd szakaszán jelenleg kettõ található: egyik a forgalomtól kissé félreesõ József nádor téren (a régi, földalatti klót már évek óta lefedette valamely fura gondolkozású bürokratánk), másik meg az Erzsébet híd ugyancsak félreesõ helyen levõ hídfõjénél. Persze koszosak, valamint kézmosószer, klotyópapír sincsen bennük. Utóbbira rázúdulna a mellette levõ parkoló (pl. tucatnyi turistabusz) emberáradata, ha éppen nem csövesek aludnának/tisztálkodnának benne.

A helyzeten némileg javít, hogy a vendéglátóipari egységek klotyói a rászorultak rendelkezésére állnak, bár többnyire nem ingyen: a McDonalds 50 forint, a Burger King 100 forintért (noha meghökkentõ módon az idén a börger még ingyenes). A vendéglátósoknak nem érdekük közbudikért lobbizni elõljáróinknál, mivel a szorult helyzetben levõ turista kénytelen-kelletlen beül valamelyik étterembe-kocsmába valamit fogyasztani, hogy elkerülje a legrosszabbat.

A Várban sem sokkal jobb a helyzet klotyóügyileg, úgyhogy a pangó forgalmú Komédium is megpróbálkozott némi bevételhez jutni (lásd. illusztrációnkat). Világvárost építünk, persze, persze...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása