Tékozló Homár

Birkaterelés a boxutcában

A látványos balesettel kecsegtetõ sportágak hatalmas tömegeket mozgatnak meg világszerte. Sly úgy tapasztalta, a Forma-1 szervezõi a vasárnapi futam során saját kezûleg igyekeztek bemozgatni a boxutcába szorult látogatókat:

Volt jegyünk a hétvégi forma1-re, hát elmentünk, boxutca látogatásra. Viszonylag idõben elindultunk, oda is találtunk a pályához, szerencsénkre nem mogyoród irányából, igy csekély másfél órás sétával már ott is találtuk magunkat a kijelölt kapunál. Persze tömeg elõttünk, de úgy tûnt elviselhetõ. Félóra várakozás (kb.) kapunyitásig mikor hátranézek, látom, hogy a tömeg már mögöttünk is jelentõsen megnõt. Szinte hihetetlen volt. Itt jegyezném meg a pozitívumot, a kijelölt rendõr nagyon normális volt, bár szigorú, de csöppetsem bunkó. Kellemes meglepetés :) A kapu kinyílt, a tömeg megindult, sodródtunk befelé...

Minden jónak tûnt, leszámítva, hogy a boxokhoz érve ismét beállt a tömeg. Lépni se tudtunk elõre, hisz mindenki oda akart jutni fényképezni. Pár perc után nekiálltak hátulról szövegelni a szervezõk, hogy haladjunk tovább, mert mások is be szeretnének jutni. Hátranézek, látom mögöttünk a boxutca elõtt megállították a tömeget, hogy várjanak míg az elsõ csoport végez. Erre a felszólításra tettem persze egy lépést az elõttem álló lábára de kb ennyi volt a lehetõségem.

Mire újra szóltak, és hiába mondtuk nekik, hogy talán az elõl állókat kéne noszogatni, hogy ne álljanak meg félórára, hanem õk is haladjanak, így a sor is haladna, kitalálták a következõ dolgot: Figyelem ez nem vicc 2005-ben: mögöttünk kifeszítettek egy kötelet, és nekiálltak húzni elõrre, hogy így ráhúznak minket az elõttünk haladóra aki így majd továbblép az õ elõtte haladóra és megindul a sor! Mint egy birkacsordát! Szinte a kutyákat vártam már, hogy ránkengedjék terelésképpen!

Ez a mai forma-1 szervezés magyarországon. Felháborító! Ezek után én soha többet nem fizetek forma-1 jegyért az biztos! Amúgy ami a 'közönségnek' tetszett szerintem, de a csapatoknak nemhiszem, hogy pont a boxutca latogatáskor kellett autóikat a mérleglõ boxhoz vinni. Biztos örültek neki. Gratula a szervezésért.

Ui.: a kinti õr szerû alak, a kerítésmentén tényleg nem tudott minket útbaigazítani, hogy hol van a 8-as kapu!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása