Tékozló Homár

Nyílt köszönõlevél a BKV-nek

Tisztelt Budapesti Közlekedési Vállalat Vezetõsége!

Több hónapja kisérem figyelemmel a BKV járatain barkács-megoldással elhelyezett végtelenül design-os, formabontó és kiváltképp esztétikus táblatartó konstrukciókat. Úgy érzem, hogy a hazai ipar csúcsfejlesztéseként és a két lábra állt ember jelenkori vívmányaként is felfogható az igen elmés, és mindennapjainkat megédesítõ szerkezetet.

A funkciójában messze nyugati normákat meghaladó négy összehegesztett és városi szürkeséggel ötvözött (értsd. Lefestett) fémipari munkadarab, egymagában ötvözi az ergonómiát és a kor emberének feltétlen minimalizmusra, egyszerûségre törekvõ megoldásait.

Egyben gondoskodik arról, hogy a túlzsúfolt és folyton mozgásban lévõ városi közlekedésben nap mint nap résztvevõ városlakók a drágán megvásárolt ruhadarabjaikkal legalább egyszer beleakadjanak utazás közben. Mind emellett a szokványos káreseményen túl a kor szellemének megfelelõen biztosítja az átlagostól eltérõ, 175 cm feletti utazóközönség számára azt a rendszerbe állítása óta gyakran megesõ baleseti lehetõséget is, mikor is az elmés szerkezet egy-egy fékezésnél felsérti a gyanútlan utas tarkóját esetleg még ép arcát.

Járataikon elhelyezett modern, esztétikailag és ergonómiailag egyaránt "kifogástalan" új, az utazóközönség szívébe igen hamar és váratlanul belopódzó "minek nevezzelek" fémtárgy sikeres bevezetéséhez szívbõl gratulál:

Steindl L. Erik fotográfus, designer

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása