Tékozló Homár

’Nem dugdosok én semmit hátulra’

2005.08.17. 11:00 | szily | Szólj hozzá!

Tescoban ne próbálkozzunk az úgynevezett kutya- vagy elefánt-pozitúrával, ha a Kodak-pultnál akarjuk elõhivatni digitális képeinket. Legalábbis ez derül ki olvasónk, Glad levelébõl, aki vesztére pendrive-on vitte be a biteket. Hiába kínálta magát az e célra feltalált rés, az eladónõ nem engedett. Részletek alant, kiegészítésnek annyi, hogy ellenõrzésképpen rátelefonáltunk az áruházra és tényleg nem hajlandók elfogadni az adathordozót, hiába van USB-csatlakozójuk. Szóval itt a levél:

Összekötve a kellemest a hasznossal a havi nagybevásárlás alkalmával elvittem az elõhívandó képemet a gyõri Tesco hipermarketbe. Gondoltam, amíg vásárlok, addig csak elõhívják a leadott digitális képet.

Így elsõ utam a Kodak pulthoz vezetett.

Miután elmondtam, hogy 20-30 perc múlva kellene a kész kép és rábólintottak elõhúztam a pendrive-omat. Erre aztán elszürkült az „eladó hölgy” arca és csak annyit rebeget: „Ez nem fog menni…” Hirtelen nem is tudtam mire gondoljak, de aztán kiderült, hogy a pendrive-tól retteg. Rásandítok a bent lévõ gépre, amire a nyomtató van csatlakoztatva, az szabványos PC. „De hát tuti, hogy van rajta USB csatlakozó”- mondom Én. „Csak CD, vagy memória kártya!” – erre Õ. „És miért nem hajlandó rádugni ezt a pendrive-ot ha egyszer menne így is?”-kérdeztem. „Nem dugdosok Én semmit hátulra !!!” válaszolta egyre idegesebben. Miután meggyõzõdtem, hogy továbbra is hardver témánál vagyunk, és nem flörtrõl van szó otthagytam a hölgyeményt.

Végül is tényleg túlzó volt az elvárásom egy digitális kép elõhívással foglalkozó cégnél a XXI. században az USB használat. Legközelebb majd 10 hajlékonylemezen viszem be…,de inkább maradok a sarki fotósnál, akinek ugyan nincs országos hálózata, de akár a száraz fára írom meg akkor is jó nekik. Lehet, hogy Õk sejtenek valamit?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása