Tékozló Homár

Zsidó elõjáték csokirúddal

Ismeretlen izraeli/Kóser csokik

2005.08.25. 15:05 | szily | Szólj hozzá!
Ma reggel, induláskor vettem észre, hogy leeresztett a robogó kereke, a Széna téri (hagyományosan rettenetesen gyenge szolgáltatásokat nyújtó) benzinkútban naná hogy nem volt sûrített levegõ, így kerültem föl elõször a hatos villamosra, majd onnan le a Jászai Mari téri Rothschildba. Ha nincs a véletlenek véletlenszerû láncolata, talán sosem ismerkedtem volna meg a leértékelt kóser csokikkal. A kóser polc elõtt azonnal elkapott az akciós szédület, és 99, illetve 40 forint ellenében megszereztem az ígéretesen göcsörtös tapintású „4play” (angolul nem tudóknak: elõjáték) nevû csokit, illetve a Negev-sivatagban keményre aszott teveszart formázó Mekupelet szeletet.

Mind a két csoki a keleti (illetve a Homár berkein belül uralkodó) ízlésnek megfelelõen fullasztóan édes. A 4play az idei csokiszezon igazi szenzációja, Bob Marley ajánlásával. A csomagoláson olvasható „könnyû tejszínnel és mogyorókrémmel töltött ostya szelet” definíció képtelen leírni azt, amit mi meg sem próbálunk. Zsánerre a Kinder Bueno/Melódia szelet-vonalon mozog, de azoknál vastagabb és finomabb a csokiborítás, a belseje meg hibátlan.

A Mekupelet egzotikusan néz ki (mint egy megkövesedett háncsköteg mondjuk), de ráharapáskor furcsán levegõs az állaga, a színe valahogy túl világos, az íze meg mint a hiánygazdaság idején népszerû mûcsokiké. A megfelelõ korú népességben ez persze nosztalgiát gerjeszthet, de gondoljanak Biszku Bélára és máris lefagy a mûcsokis vigyor.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása