Tékozló Homár

Leleplezés – Demszky púderezett a kutyaszaratóval

Kutyaürülék-gyûjtõ szerkezet

2005.09.07. 11:26 | szily | Szólj hozzá!
Megtaláltuk a jót Demszky Gáborban. Nem, nem a pinabubusságra gondoltunk. A fõpolgármesterben az a jó, hogy még 15 év után is olyan hülyén kezd rezegni a hangja meg a feje, amikor, hogy is mondjuk, politikai marketingol. Például amikor a Nyugati téren bejelenti a kutyaszar elleni harc kezdetét, majd kimegy a nép közé és szafaládé alakú tacskókat masszíroz szenvedõ arccal. Demszky emberei az eseményen spéci kakaszedõ szettet osztogattak. A hivatalos sajtóvaker szerint ezeket ingyen kaphatják meg a pestiek, a közös szarellenes harc jegyében. A Homár önmagán erõszakot téve oknyomozásba kezdett és leleplezte a médiakamut, nem beszélve az eszköz tesztelésérõl.

Nézzük magát a dolgot, mondta Mátrai Márta, aztán bõrkesztyûs kezével lehúzta a székhez kötözött kommunista ínyét és bekapcsolta a fúrógépet. Tegyünk hasonlóan mi is. A Demszky-féle csodafegyver egy apró fekete szemétkukát formázó izé, aminek a belsejében szorosan feltekert nejlonzacskók foglalnak helyet. A kukácska oldalán kialakított résen át húzhatjuk ki a következõ zacsit. Maga a minikuka elég ronda és igénytelen mûanyagból készült, de mivel ez igaz az eredeti õsképre is, nincs baj. A tárgyat a szett részét képezõ karabiner segítségével csatolhatjuk a kutya nyakörvéhez vagy a saját övbújtatónkhoz.

Természetesen gyakorlatban is teszteltük a cuccot, ezúton is köszönet Bundinak. Az elsõ furcsaság akkor szúrt szemet, amikor a három beszerzett kuka mindegyikébõl kihúztunk egy-egy zacskót. Nem, az még nem volt meglepõ, hogy az egyikre olyan praktikusan illesztették rá a kihúzásra szolgáló nyelvecskét, hogy az apró cafatokra tépte a nejlont. A furcsa az volt, hogy két, teljesen eltérõ típusú zacskót rejtettek az egyforma kukák: az egyik sima, ultra vékony nejlon, a másik ugyanez, de a külsõ oldalán nedvszívó papírbetéttel. Azért a külsõn, mert az ember elõször beledugja a kezét, megfogja a kakát, aztán kifordítja a zsákocskát. A papírbetétes verzió egészen európai jelenség: a gazdának nincs az az érzése, hogy puszta kézzel fogta meg az undorítóságot, a céltárgy nem csúszik meg a kézben és a helyzet akkor is kezelhetõ marad, ha az eltakarítandó cucc nem teljesen kemény. Azt a legvadabb tényfeltárással sem tudtuk kideríteni, hogy melyik változat kerül forgalomba.

Az viszont kiderült, hogy meglehetõsen patyomkinízû önreklámakciónak néz ki ez az egész minikukásdi. Érdeklõdésünkre elõször azt mondták a Városházán, hogy a praktikus szerkezet minden kerületben ingyen kapható a közterület-felügyelet irodájában. Aztán azt, hogy háromezer darab készült, ez valószínûleg tényleg ingyenes lesz, aztán fingjuk nincs, majd gyártanak talán újabb adagot, de az már valószínûleg pénzbe fog kerülni, ki tudja, mennyibe.

Megkerestük a közterület-felügyeletet. Nem voltak lelkesek. Megtudtuk, hogy a zacskókat nemhogy nem minden kerületben, hanem az egész városban mindössze egyetlenegy ponton, a Felügyelet Vigyázó Ferenc utcai közönségszolgálatánál lehet felvenni. Hogy még erõteljesebb legyen a szopatás, az intézmény hétfõn, szerdán és pénteken van nyitva, sorrendben délután egytõl hatig, reggel 8-tól háromig és reggel 8-tól 11-ig.

A dolgot amúgy sokkal jobb újságpapírral csinálni. Nem csúszik, fosóroham esetén korlátozottan törölgetni is lehet vele, és ami a legnagyobb elõnye, hogy jó hõszigetelõ lévén nem olyan érzés, mintha védõeszköz nélkül tartanánk a kezünkben Demszky Gábor kampányfegyverét.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása