Tékozló Homár

Használható útmutató

2005.09.14. 12:51 | jackyll | Szólj hozzá!

Ma a technika és a tudomány világában idõzünk, mert az nekünk vicces. Amióta minden hülye boltot csinál a Németországból olcsóbban rendelt fényképezõkbõl, ünnepszámba megy a magyar leírás. Jedi élményeibõl kiderül, mifelénk a gyártó sem érdekelt, hogy vásárlói használni tudják a gépeiket:

Régebben vettem egy Sony DSC-F717-es fényképezõt. Mivel a magyar használati útmutató nem is érdekelt, ezért nem is kerestem, mert a CD-n volt angol nyelvû. Amikor azonban édesapámnak adtam a gépet, nagyon kellett volna ez az útmutató és sehol sem találtam (pedig a dobozzal együtt mindent meg szoktam õrizni). Visszamentem a boltba reklamálni, ahol közölték, hogy most már nem igazán tudnak mit csinálni a problémával.

Kapcsolatba léptem a Sony Magyarországgal, mivel online csak az angol nyelvû útmutató volt letölthetõ. A felvetett problémára az alábbi email jött:

"A használati utasítást postai úton, 40 Ft/oldal + áfa áron tudjuk biztosítani, mely összegrõl egy csekket küldenénk, és a számlánkon való megjelenés után postázzuk a kezelési útmutatót. A DSC-F717 típusú készülék használati utasításának terjedelme 124 oldal, így az ára 6200 Ft. Ha ilyen feltételek mellett szüksége van a kezelési útmutatóra, várom megrendelését."

Mondanom sem kell, hogy nem kicsit döbbentem meg. A sors fintora, hogy egy Panasonic kamerával ugyanígy jártam, akkor már rutinosan, egybõl a kezelési útmutatót kerestem, ám nem volt benne. Kapcsolatba léptem a Panasonic-kal és láss csodát, még õk kértek elnézést és CD-n elküldték a használati útmutatót (több nyelven is).

A sony-s történet úgy oldódott meg, hogy egy pici keresgélés után, egy fórumozó elküldte nekem pdf-ben, ingyen, pusztan szivességbõl.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása