Tékozló Homár

Biciklisták az autósok ellen

2005.09.20. 14:05 | jackyll | 1 komment

Palesztina függetlenségénél is hevesebb, õsi vita tárgya, ki uralja az úttestet. Gyula egy érdekes paradoxonra hívta fel a Homár figyelmét az iskola elõtti gyermekbegyûjtés céljából történõ parkolás kapcsán:

Gödön (város Budapest közelében) a Huzella általános iskola jónevû, egyáltalán nem kicsi intézmény, sok a diák és természetesen az alsós is. Szinte egyértelmû, hogy ezeket a gyerekeket a szülõk valamelyike viszi reggel autóval a suliba, majd délután munkából jövet együtt hazaautóznak. A tömegközlekedéshez túl kicsik, figyelmetlenek és szertelenek még, ráadásul a 2-es út iszonyú forgalmas a nap szinte bármely szakaszában, elõbb-utóbb szinte biztos, hogy csúnya baleset lenne a vége. Igen ám, csakhogy az iskola bejárata elõtti egyirányú utca legelején van egy megállni tilos tábla.

Mégcsak nem is várakozni tilos, az túl egyszerû lenne. Pedig az autóval közlekedõk meg fognak állni az iskola elõtt, hogy kitegyék és begyûjtsék a gyerekeket. Minden nap reggel 8 óra elõtt és délután 4 és 5 között 15-25 autó áll az úttest mindkét oldalán. Senki nem fog 3 szûk mellékutcával odébb helyet keresni. Azt gondolhatnánk, mindenki megértõ ezzel kapcsolatban és nem gond, ha az autós szülõ pár percre megáll, bemegy az iskolába és begyûjti a gyerekeket, megvárva amíg azok összepakolnak, felöltöznek és esetleg vált pár szót a tanárral, mert az akar tõle valamit.

Ez idõ alatt a szemfüles rendõrök hamar feljelentõ cédulát helyeznek el a parkoló autóra, ami ki tudja mennyi büntetést von majd maga után, esetleg egy idõ után notórius bûnözõt gyártva a szülõbõl. Van ugyan egy icipici parkoló ott, de oda képtelenség szinte bármikor is beállni, úgyis tele van.

A büntetõcetlik után halvány próbálkozás történt némi aláírás gyûjtésre, hogy a megállni tilos tábla alá kerüljön egy másik tábla is: KIVÉVE ETTÕL EDDIG. És ekkor jött a meglepetés, szóban sokan támogatták az ötletet, sõt fel voltak háborodva, de aláírni senki nem írta alá. Aztán kiderült, hogy többen azt támogatták, hogy ne lehessen megállni a gyerekekért autóval. Merthogy zavarja a bicikliseket a parkoló autó! Annyit hozzá kell tenni az említett biciklisek szívbaj nélkül mennek az egyirányú utcában a forgalommal szembe, és ZAVARJA ÕKET A SOK AUTÓ. Nevetséges.

Az már csak a teljes elképedésünket váltotta ki, hogy a rendõrök nem véletlenül jártak arra. Valaki a szülõk, vagy tanárok közül hívta ki õket (több alkalommal), hogy nézzék már meg megint mit mûvelnek itt a renitens alávaló velejéig züllött autós szülõk. Már megint meg mertek állni pár percre az iskola elõtt, hogy felszedjék a nagyon kiskorú csemetéiket... :(

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Navarone 2010.12.22. 14:26:19

itt valaha volt egy csomó hozzászólás, az hova lett????
süti beállítások módosítása