Tékozló Homár

Magyar parkolási csúcs: 3 nap 21 ezerért

Budapest Airport/Ferihegy 1 parkoló

2005.09.21. 10:47 | szily | komment
Olvasónk orbitálisat szopott: három napra otthagyta az autóját a frissen megnyitott Ferihegy 1-es elõtti parkolóban, aztán a végén 21 rugó ellenében távozhatott csak. Hogy lehet ez, amikor korábban 5-6-ért játszhatta el ugyanezt a kettesnél? A Homár szolid tényellenõrzésre vetemedett. Az eredmény: jobban kellett volna figyelni, mert az egyes terminál elõtt egy óra 300 forint, akármeddig áll ott a kocsi. Vagyis itt egyáltalán nincs több napos parkoló? Megkérdeztük a céget és tényleg nincs. Nahát, mondaná a Homár, ha a szájszerve ezt lehetõvé tenné. Alant olvasható elõbb olvasónk siráma, aztán a Budapest Airport (korszerûen tépett frizurát viselõ) sajtósának válaszlevele:

Kollegáimmal 3 napos külföldi útra indultunk egy "fapados" légitársasággal. A jegyfoglaláskor örömmel értesítettek bennünket, hogy a fapadosok már Ferihegy 1-rõl indulnak, véletlenül se Ferihegy 2-re menjünk. Mivel a korábbi Ferihegy 2-n történt parkolások 4-5 ezer forintot tettek ki 2-3 napra, ezért gyanutlanul gördültünk be a Ferihegy 1 parkolójába.

Visszaérkeztünkkor döbbentünk meg amikor kiderült, hogy a parkolás díja naponta 7200 ft(!) és természetesen a gépjármûvekért nem vállalnak felelõsséget. Szépen le kellett csengetni a 21 600 Ft-ot. Úgy gondolom ez az összeg irreális, és még nyugat európai viszonylatban is kiemelkedõ.

Nem irigylem azt az átlag magyar családot, aki egy hosszan tartó önfeláldozó spórolás után végre elindulhat fapadossal egy tíznapos útra, de a repülõgép indulása elõtti lázban elfelejtik megkérdezni a Ferihegy 1. parkoló tarifáját. Amikor pedig kiköltekezve hazaérnek, szemrebbenés nélkül közlik velük a bódéból: 72 000 HUF lesz kedves uram.....

és a válasz:

Ferihegy 1 elõtt a parkolás díja óránként 300 forint. Ha nem akarunk egy nyaralásra való pénzt kifizetni a pénztárnál, ne hagyjuk ott több napra az autót. A mostani parkolónak nem is ez a célja (ellentétben a 2-es terminálnál lévõ parkolóval). Sokkal inkább az, hogy az elutazókat/megérkezõket ki-, hazaszállító családtagok/barátok megálljanak – az esetleges sztrájkoktól függõen – egy-két órára. Aki napokra utazik el, annak azt tanácsoljuk, hagyja otthon autóját. Egyébként a parkoló mérete nem is engedi meg a hosszútávú parkolást; jelenleg 250 autónak van hely Ferihegy 1 elõtt. Ez most elég, de jövõ nyárra kevés lesz, ezért addigra egy 750 férõhelyes parkolót húzunk fel. Üdv.: Szollár Domokos Kommunikációs Igazgatóság Budapest Airport Rt.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása