Tékozló Homár

Számlának látszó tárgy

2005.09.23. 15:00 | jackyll | 2 komment

Hihetetlen, de még mindig vannak, akik bedõlnek a telefonkönyves regisztrációnak. A legújabb trükk, hogy a számla néha nem attól jön, akitõl várná az ember...

A Magyar Telefonkönyvkiadó Társaság (MTT) üzletkötõje járja a cégeket, hogy 25-35 ezerért szép vastag betükkel fogják megjelentetni a céget a megyei telefonkönyben. És majd jön a számla, átutalással. Jó a duma, a balek beveszi. Eltelik 1-2 hét, már éppen felejtené az ember a dolgot, jön egy átutalási megbízás, a feladó a telefonkönyves, aha, ez az a 30 ezer, átutaljuk.

Könyvelésnél jelzi a könyvelõ, hogy kellene a számla az utalást bizonylatolandó. Ekkor kezdõdik a telefonálás, mikoris a következõk derülnek ki. Az MTT - aki valóban a megyei telefonkönyv kiadója - még nem küldött számlát, ellenben létezik egy Magyar Telefonkönyvek Kft. (Bp. Révay u. 12.) akik nem lehet tudni hogyan, de valakitõl fülest kapnak a cég szolgáltatási igényérõl, és pofátlanul küldenek neki egy átutalási megbízást.

A balek csak azt látja, hogy telefonkönyves cég, és tejel annak akivel semmilyen megállapodása nem volt. Ez nem lenne baj, ha tisztességes cégrõl volna szó, hiszen megkéri õket szépen, hogy téves utalás miatt adják vissza, ami nem az övék. Megy is az írás, csakhogy nem adják. Kik is ezek? A Google úr segít: Népszabi, Versenyhivatal stb. Ezek közismert szélhámosok! Ezt mindenki tudta! Csak mi ketten nem, én és a Rendõrség.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyecska 2015.12.08. 13:20:14

Azt tíz év alatt még mindig itt tartunk..
süti beállítások módosítása