Tékozló Homár

A parkolóban megállni tilos!

2005.09.26. 13:55 | homár navarro | Szólj hozzá!

Klikk a képre!
Egy olvasónk a napokban az alábbi enigmatikus levelet kapta a Fõvárosi Közterület-felügyelettõl, 7000 forintról szóló mellékelt csekkel: "A tulajdonában (használatában) álló ... frsz-ú gépjármû vezetõje ...-kor a XIV. (ker.) MEXIKÓI ÚTON, A P+R PARKOLÓBAN a 218/1999. (XII.28.) Korm. rend. 54. paragrafusa szerint minõsülõ közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértését követte el. Az eljáró felügyelõ a szabálysértésrõl szóló 1999. évi LXIX. tv. (Sztv.) 136. paragrafusa alapján az elkövetõ távollétében 7000 forint helyszíni bírságot szabott ki. Az elkövetett szabálysértés paragrafusa: KRESZ 15. paragrafus (1) BEK. A PONT ("MEGÁLLNI TILOS")"


Olvasónk elmondta: két éve használja ezt a P+R parkolót a modern városi közlekedés kívánalmainak megfelelõen, azaz idáig eljön kocsival, innen pedig földalattival megy be a városba. Ráadásul szinte mindig ugyanarra a helyre áll, a többiek mellé, a sorba. A közterületesek a kocsin semmiféle cetlit nem hagytak arról, hogy szabályt sértett, ráadásul egy hónappal az állítólagos tilosban parkolás után kapta kézhez a büntetést, amikor már persze nem emlékezett, hol is állhatott az inkriminált idõpontban, de ezek ugye nem különösebben szokatlan jelenségek.

Amikor viszont a levél sajátos nyelvi megoldásain (mint pl. "szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés") túltette magát, világossá vált, hogy a Fõvárosi Közterület-felügyelet szerint a "megállni tilos" szabályt egyenesen a P+R parkolóban szegte meg.

Tehát nem a közelében, nem mellette vagy akárhol, hanem a parkolóban. A felszólításból kiderült, hogy a büntetés ellen nem lehet fellebbezni, és ha 30 napon belül nem fizeti be a hétezret, akkor az egészet átadják a rendõrségnek, ami szabálysértési eljárást kezdeményez. Itt ugyan már van lehetõség jogorvoslatra, de ha valamiért mégis elbukja, jóval többet kell fizetnie. Na mi a megoldás?

Frissítés: Megvan a megoldás, Mordred kommentjébõl: "A Mexikói úti P+R-ben valóban van egy olyan szakasz, ahol tilos parkolni, a két parkolórész közötti füves-zöldbetonos részen. Ki is van táblázva, hogy oda tilos felállni, de az ember pont a kb 3m magasan lévõ tábla alatt kanyarodik, úgyhogy azt senki nem látja, a közterületesek meg naponta többbször is végigbüntetik a sort." Kiküldött tudósítónk megerõsítette a dolgot, megtoldva azzal, hogy a táblára ráadásul ízlésesen rálógnak a lombok, megfelelõ körülményeket teremtve a váratlan büntetésekhez.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása