Tékozló Homár

Diákhitel csajoknak

2005.09.28. 15:25 | jackyll | Szólj hozzá!

Bár fiatal csajnak lenni tök jó (írjatok ;), könnyen elõfordulhat, hogy takkra hülyének nézik az embert. Verka utóbbi halmozott esetével találkozott, amikor megpróbált diákhitelileg eladósodni:

Elõször leszögezném, hogy viszonylag fiatal vagyok (19), ebbõl kifolyólag bizonyos területeken kicsit naiv... Elhatároztam, hogy felveszem a diákhitelt. A K&H-nál kezdtem (volna) intézni az ügyet, mivel ott már van számlám. Végülis szeretek oda járni, mert mindneki kedves stb... Kivéve az, akihez kerültem. Elõször is kifaggatott, hogy igényelhetem-e, majd ideadta az igénylõlapot és felolvasta nekem, hogy hova mit kell írni...(névhez a nevemet, születési helyhez azt, ahol születtem stb...) Utána közölte, hogy ne itt töltsem már ki, mert az hosszadalmas, hanem vigyem haza és majd kitöltve hozzam vissza.

Hát jo. Itthon nekikezdtem tölteni, rögtön el is rontottam. Még aznap, kb 15.05-re megint ott voltam. Miután végzett az ügyfeleivel, bejött egy házaspár és rögtön leült az asztalához, mire szépen jeleztem, hogy én is oda várok. Erre a bankos hölgy közölte, hogy velük meg volt beszélve 15.00-ra a találkozó (csak én nem tudtam, hogy lehet elõzetesen idõpontot egyeztetni?) meg amúgy is, a diákhiteles papír 15.00 után már a következõ napra megy, úgyhogy nekem már úgyis mindegy, menjek már vissza holnap. Szóltam, hogy elrontottam a papírom, kaphatnék-e másikat. Mire õ: NEM! Az értetlenség gondolom erõteljesen kiült arcomra, mert aztán hozzátette azt is, hogy elfogyott.

Vegyek a postán, de az nekik lehet, hogy nem is jó. (Elfelejtettem mondani, hogy szept 10-e körül volt mindez és ugye ahhoz hogy okt-ben megkapjam a diákhitelt, szept 15-ig be kell érkezzen a papír a központba.) Közölte, hogy jövõhéten lesz papír, de nem tudja, hogy mikor. Itt felmerült bennem a kérdés, hogyan fogyhat el a papír kb abban az idõszakban mikor a legtöbben akarják igényelni? Na jó, visszamentem 12-én, papír meg sehol. Gondoltam megpróbálkozok egy másik bankban (OTP).

Meglepetésemre rövid várakozás után odakerültem a hölgyhöz, aki a diákhitellel foglalkozik (a kis fecnim szerint, amin a sorszám van, csak azzal!) Leültem, elmondtam, hogy szeretnék nyitni egy számlát és diákhitelt igényelni. Mire õ mosolyogva válaszolt, hogy az e félévi diákhitelrõl már lecsúsztam, mert azt csak szept. 15-ig lehet igényelni, és ha õ most (12-én de. 11-kor) elküldi, az nem fog odaerni 15-ig. Elõzetesen az internetrõl tájékozódtam, és probáltam meggyõzni, hogy ha dec. 15-ig igénylem, akkor azt erre a félévre kapom meg és nem a következõre, meg nagybetûkkel oda is van írva, hogyha a tavaszi félévre akarom igényleni, ne adjam be dec 15. elõtt, mert akkor meg az õszire fogom megkapni visszamenõleg. Nem lehetett meggyõzni.

Azt mondta az nem úgy van, szept. 15. a hataridõ és kész. Már majdnem elhittem, hogy hülye vagyok, aztán csak kiderítettem, hogy mégsem. Gondoltam visszamegyek és kioktatom es csakazértis megnyitom a számlát és felveszem a DH-t, de aztán rájöttem, hogy annak a kedves hölgynek az a feladata, hogy sok pénzért ül a légondicionált helyiségben a kényelmes székeben és csak a diákhitellel kell foglalkoznia.... És mégsem ismeri a feltételeket.... Akkor én oda nem megyek többet.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása