Tékozló Homár

Vicsorgás 1. – Az édes-savanyú kakafondue

Sour Flush Candy Plunger

2005.09.30. 14:18 | szily | Szólj hozzá!
Az önveszélyesen kísérletezõ kedvû Király kollégától kapta a Homár azt az édességet, ami tárgyi és szimbolikus komplexitásában a párját ritkítja. Egy olyan apró, plasztik angolvécérõl van szó, amibe pumpa alakú nyalókákat kell mártogatni.. A szett – egy vécé mozgatható fedélle + tartállyal + két nyalókapumpával – egyértelmûen valamiféle perverz fondue-partira utal, hiszen használati utasítás nélkül is nyilvánvaló, hogy itten a nyalnivalót kell majd oda beletunkolni. A fedélre ragasztott címke is világosan eligazít, hiszen egy pajkos koboldot ábrázol, amint Gene Simmons-i hosszúságú nyelvével kinyal egy vécékagylót.

A fedél nyitása után kiderül, hogy az alkotók nem mertek továbbhaladni a Pasolini kijelölte irányban, mert nem barnás trutymóba, hanem kék porba kell meríteni a zöld, fullasztóóan édes pumpácskákat. A por felidézi azokat a kisgyerekkori idõket, amikor az ember minden érdekeset – mosópor, Vim, illatosító – megkóstolt nagy titokban. Az az érdekes, hogy az íze is pont olyan, pusztító savanyúsággal megtámogatva. Eleve jó gusztustalan, ahogy a nyalástól ragacsos nyalókára ráragad a durva, vegyi por, de az édes-savanyú kombináció a nyelven és a szájpadláson támad igazán, megsemmisítve mindkettõ hámrétegét. Egész kémikust igénylõ mulatság tehát a fondue-vécé, amiért méltányosnak tûnik a 250 forint körüli ár.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása