Tékozló Homár

Kamu akciók a Tescóban

2005.10.11. 14:36 | jackyll & hillman | Szólj hozzá!
"Mindennap olcsón", hirdeti magáról Olvasóink kedvenc dömpingáruháza. Az új harcostárssal bõvült Homár rohamosztagosai felkerekedtek hát, hogy utánanézzenek a kedvezményeknek. A helyszín a Tesco Fogarasi úti áruháza egy napsütéses hétfõ délután, a küldetés pedig, hogy olyan leértékelt termékeket találjunk, amiket teljes áron számolnak fel. Ki gondolta volna, hogy már az elsõ merítésre belenyúlunk a tutiba: négy akciós termékbõl egyen rögtön buktunk volna 200 forintot.

A fülest elõzõ héten kaptuk az akkor még civil hillmantõl, hogy az akciós ömlesztett sajtját 30 forinttal drágábban vitte haza. A pénztáros reklamációjával a vevõszolgálathoz irányította, akkor azonban nem volt kedve ennyi pénzért beállni a sorba. Hétfõn már együtt tértünk vissza a tetthelyre, hogy további próbavásárlással igazoljuk az "adminisztrációs hiba" jelenlétét.

Eltökéltek voltunk, ha elsõ küldetésünk kudarcba fullad, másnap összevásárolunk kazántól plazmatévéig mindent, amit legalább -20%-os kedvezménnyel hirdetnek. Erre szerencsére nem volt szükség, ugyanis fél órán belül ismét találkoztunk a jelenséggel. Az akciós sajtot persze bepróbáltuk újra, de sem az, sem a szendvicssonka illetve a joghurt nem akadt fenn a rostán. Megbukott azonban a polárkesztû, ami 999 forintról 799-re leértékelt árával amúgy is kiemelkedett a javak közül.

Rutinosan a vevõszolgálatot támadtuk, ahol rögtön sorra is kerültünk és vázoltuk a helyzetet. A srác elsõ körben hátrament megnézni, majd közölte, hogy nincs ilyen kiírás. Mondtam, de van, véletlenül lefényképeztem a telefonnal. Kénytelen volt bejönni velünk még egyszer, amire megtaláltuk. Oké, de hív egy ruhaosztályost, mert biztos csak belekeveredett a kupacba. Ruhaosztályos néni szintén hátrament, beazonosította az akciós terméket, majd szólt, hogy adja vissza a pénzt.

A vevõszolgálatos csávó elkérte a számlát, lefénymásolta, majd visszaadta a másolatot, amin áthúzta a téves árat tollal. Eközben megkérte a ruhaosztályost, ugyan csináljanak már egy új táblát a kesztûs kosárra, aki viszont ezt az ötletet nem fogadta túlzott lelkesedéssel. A pénzt tehát 10 perc alatt visszaszereztük, de csúcsidõben ez az idõ vélhetõen ennek többszöröse.

A Homár az összeesküvés elméletek melegágya, így azonnali fejszámolással kikalkuláltuk, hogy 10 ezer "akciós" kesztyûn van csak 2 milla plusz bevétel. Ebbõl mondjuk beszólnak olyan százan. A joghurtból/sajtból viszont nagyságrendekkel több fogy, ilyen tétel miatt viszont vélhetõleg senki nem reklamál...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása