Tékozló Homár

Ken, a buzi

Mattel/Ken sajtóközleménye

2005.11.16. 12:53 | szily | Szólj hozzá!

Egy szédítõ karrier a montevideói központi gõzfürdõtõl Conan, a barbáron át Elton John szenespincéjéig. A magyar sajtóban a Homár leplez le elõször nagy nyilvánosság elõtt egy titkos buzeránst. Tudja meg Ön is, Barbie egykori csávója milyen szaftos dolgokat mûvelt az elmúlt évtizedekben! Undorító részletek alant!

Másfél évvel a világ leghíresebb babapárjának sokkoló szakítása után, forrásaink szerint, Ken elhatározta, hogy visszaszerzi élete egyetlen szerelmét, Barbie-t. Ken magányosan él a 2004 februári nyilvános szakításuk óta, és Amerika kedvenc szívtipróját mostanában Los Angelesben látták Phillip Bloch és Illya Knight sztár stylistokkal beszélgetni, ami olyan spekulációkra adott okot, hogy talán új külsõ után kutat. Valójában, hollywoodi megfigyelõk, akik mostanában észrevettek alig felismerhetõ változásokat Kenen, azt mondják, hogy végre megpróbálhat olyan divathátteret teremteni magának, mint amilyet Barbie alkotott.

Tudják, mi volt Ken 1961 elõtt? Ahogyan egy akkori barátja fogalmazott az Index kérdésére: „egy volt a több tucatnyi szurtos kis buzikölök közül, akik állandóan a Montevideoi Központi Gõzfürdõ fõbejárata körül lebzseltek és három centavóért bármit feldugtak a seggükbe. Az õ specialitása Simon Bolivar összes mûveinek hibajegyzéke volt, bõrkötésben, bronz veretekkel és Popper Péter utószavával. Ez mindig meghatotta az amerikai turistákat. Jó, nem volt sok választása, mert a bõre már akkor is olyan furcsán mûanyagos tapintású volt, az anyja gringó, ráadásul nem volt neki pöcse. Nem az anyjának, neki.”

Aztán egy borús szeptemberi napon a kis Ken Carson elhagyta a kelkáposztaszagú diszkók és élveteg modellezõboltok városát, hogy szerencsét próbáljon Amerikában, természetesen a nyugati parton.

Miközben a bennfentesek megerõsítik azt, hogy Barbie és Ken barátok maradtak, és mindketten alkalmazkodtak a független élethez, kettejük képviselõi igen szûkszavúan nyilatkoztak. Russell Arons, Ken menedzsere és sajtófõnöke csak annyit árult el, hogy Ken egy nagyon tevékeny év elé néz, és rajongói nagy változásokat láthatnak majd 2006 tavaszán. Bár utalt arra, hogy „talán ez a megújulás az, amire Kennek szüksége van, hogy visszaléphessen a reflektorfénybe,” de azt is elismerte, hogy Ken sokkal nyugodtabb és frissebb az utóbbi idõben, a pihenésnek hála. Barbie egyik képviselõje sem erõsítette meg vagy cáfolta a divatdíva magánélete körüli pletykákat, beleértve a Kennel való kapcsolatát.

Arnold Schwarzenegger az 1970-ben forgatott Hercules New York-ban Arnold Strong-ja után hat hosszú évvel játszotta el második amerikai játékfilmje, a Stay Hungry Joe Santo nevû magyargyanús bodybuilderét. No de mibõl tartotta el magát idõközben? – merült fel bennünk a kérdés az imdb.com töredezett szélû lapjait forgatva. A válasz kettõs: 1.) természetesen nagyfrekvenciás buzulásból. Értelmiségi pederaszták elõtt produkálta magát azzal a képességével, hogy huszonéves korára már Jókai Mór teljes életmûvét képes volt eltüntetni egy nem ilyen célra tervezett testnyílásában. Gore Vidal egy alkalommal állítólag 50 ezer dollárt fizetett a mókáért, Tennessee Williams pedig róla mintázta Mischka figuráját a Kezdõ osztrák a gõzfürdõben címû, ki nem adott drámájában. 2.) Akit mi Schwarzeneggerként is merünk, az valójában nem A.S. osztrák testépítõ, hanem Ken Carson, aki egyfajta kasztrált Zeligként több mint 40 éve a hiszékeny gyermekek vámszedõje.

Amióta a Ken átváltozásáról szóló pletykák kezdtek el keringeni Hollywoodban, izgatott érdeklõdés és találgatás tartja lázban a stylistokat és a sztárok párkapcsolati guruit.

„Ken egyike azoknak a srácoknak, akik mind ugyanolyan stílusúak. Manapság képesnek kell lenned, hogy tudj változni – el tudj menni egy Oscar átadóra, egy Emmy gálára vagy akár lógni a haverokkal. Légy rugalmas, mint J. Lo.”- mondja Bloch. „Ken kissé sápadtnak tûnt. Szüksége van egy kis barnulásra. Nagy rajongója vagyok a napbarnított bõrnek”

A nyolcvanas évekre Ken meglepõ módon nem a pornósztár- vagy kokainboy-imidzset vette át, hanem a Kennedy-klán Ismeretlen Buzzancsára kezdett vészesen hasonlítani. Öltözködését a keleti parti preppy- és lovaspóló stílus – gondoljanak a Tommy Hilfigerre és a Ralph Laurenre – vette a markába, míg a selyem bokszeralsója környékén a nyiladozó William Jefferson Clinton sertepertélt. Egy idõre át is költözött New York-ba, ahol könyvesbolti lopások miatt többször is leültették, bár a bûnjeleket sosem találták meg nála.

Steve Altese a Weekly’s Fashion Police-tõl kitálalt, „Meg kéne fontolnia egy szemhéjplasztikát is. Az a Ken, akit én ismerek, nem pislogott az elmúlt 20 évben. Talán elég lehet csak az egyik szemén dolgozni, hogy kacsinthasson Barbie-ra.”

A sztárok fitness trénere Oscar Smith kihangsúlyozta: „Minden nõ imádja a jó testû férfiakat – sem túl vékony és sem túl izmos. Az ideális férfi testalkata karcsú és aprólékosan kidolgozott fizikumú, amely kiemeli férfiasságát, de nem nyomasztóan!”

Hogy segítsenek Kennek abban, hogy hogyan kéne kinéznie és mit kéne tennie, hogy visszaszerezhesse Barbie-t, a legnagyobb rajongói és ellenségei – a barbie.com-ra regisztrált lányok – elkezdték kinyilvánítani véleményüket. És ha a történelem valamiféle útmutató, akkor Kennek nem lesz problémája, hogy újra kitalálja magát, amivel visszacsusszanhat Amerika legnépszerûbb szépfiújának szerepébe, egyúttal remélhetõleg egy második esélyt is kaphat az elsõ szerelmétõl.

A kilencvenes évek kiábrándultsága világosan tükrözõdik a butító hatású enyhe pszichedelikumokról árulkodó ruházaton, a haj furcsa állása a japán kultúra térnyerésével ekkoriban kivirágzó bukkake-partik utóhatásait idézi fel. Ilyen lehetett a középkorú Michael Douglas, miután egy idõre rabul ejtették a Tokyói Tangás Yakuzák.

Ken Carson elõször 1961-ben mutatkozott be az Amerikai Nemzetközi Játék Kiállításon. Ugyanebben az évben õ és Barbie találkoztak az elsõ közös tévéreklám felvételükön. A képernyõn és a képernyõn kívüli vonzalmuk egymás iránt tagadhatatlan volt. Ken hamarosan Amerika legdivatosabb „Elsõ Embere” lett oldalán az õ fõszereplõnõjével. Együtt szerepeltek számtalan listavezetõ mozifilmben, és legendás románcuk olyan tiszteletnek örvendett, hogy más sikeres híresség párokat is úgy emlegettek, mint „Barbie és Ken”

Asztronautától atlétán át a színészig, Ken izgalmas életet élt és a popkultúra kedvencévé vált világszerte a különbözõ generációkban. A Mattel design és fejlesztõ csapata folyamatosan határozza meg a trendeket Ken számára amelyek kapcsolódnak a gyerekek életéhez, egész Amerikán keresztül. Például, 1961-ben a legelsõ Ken baba a kor legnépszerûbb hajviseletével jelent meg és néhány évvel késõbb vagányabbá vált új arcélével 1969-ben, majd fésülhetõ hajával 1974-ben.

A kétezres évek láthatólag a reménytelen útkeresés jegyében telnek. Ki bújna manapság a 15 éve lejárt szavatosságú George Michael bõrébe, ráadásul annak wham-es kiadásába? Senki, mármint senki, aki nem arra ébredt az ezredfordulós szilveszteri parti után, hogy egy vérmes lexikonügynökkel tusakodik Elton John szenespincéjébe zárva? A végképp lejtõre került Kennek mi mást kívánnánk mindezek után, mint egy jókora, pénisz alakú öngyújtót, hiszen a 70-es és 80-as években, Ken görkorcsolyázott és csatlakozott a kaliforniai napõrültekhez sportos strandmegjelenésével, és bugizott a diszkóõrületben hatalmas napszemüvegekben és arany ékszerekben.

A 1990 és 2000 közt Ken a karrierjére fókuszált, mint üzletember, baseball játékos, felfedezõ és rock sztár. Õ és Barbie együtt szerepeltek 4 listavezetõ filmben 2000 és 2004 között. 2004 februárjában Ken és Barbie útjai elváltak, miután Barbie elhagyta õt egy ausztrál szörfösért, Blainért. A nyilvános szakításról szólt egész évben a bulvársajtó és rengeteg címlapsztori világszerte. Mi lesz most Kennel? Csak az idõ mondhatja meg, hogy a teljes átváltozás hozhat-e új életet a régi lángba.

(Felhasznált irodalom: Mattel-sajtóközlemény, amit teljes egészében beledolgoztunk a leleplezésbe, méghozzá sorrendben, ha tehát kitakarja a Homár szövegét, megkapja az eredetit.)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása