Tékozló Homár

Re: Igazi ocsmány hobbikert – Egy egyáltalán nem ocsmány szoborkert

Sefcsik József/Szobrocskák a szõlõben

2005.11.17. 14:36 | szily | Szólj hozzá!
Egy cserépbe dugható plasztik õzön fellelkesülve nemrég arra bíztattuk Önöket, hogy írják meg, ha a környezetükben akad olyan ember, aki tárgyakkal dobja fel a növényzet unalmasan természetes alakzatait. Nem hittük volna, hogy bárki is pont 56 két ellenpólusát, a lábánál felakasztott ávóst és a nyakánál felakasztott forradalmárt jelenítené meg a hobbinövényei között. De azért szép Homárnak lenni, hogy a tízlábú meglepõdhessen. Alant olvashatja a levelezést és megnézheti a szobrokról készült fotókat.

Szóval a következõ levél érkezett a Homár felhívására:

Üdvözletem... Meglehetõsen közelrõl ismerek olyan embert, aki díszíti a növényeit. Oké, ez nem szobanövény, hanem szõlõtõke kint a kertben... A közeli ismerõs pedig nem más, mint az édesapám, Sefcsik József. Az alkotásokkal kapcsolatban sokat megmagyaráz az a tény, miszerint foglalkozására nézve szobrász és kerámikus. Fontos azonban leszögeznem, hogy a figurákat csupán saját magának készítette, ha így tetszik, szórakozásból... Ha már kint voltam a kertben lekaptam még egy miniatûr alkotását; õ ezzel emlékezik '56-ra. A lábánál felkötött figura szimbolizál minden egyenruhást, akit meglincselt a tömeg, a nyakánál felkötött alak pedig azokat, akik a forradalmat követõ megtorlásnak estek áldozatul. A mondanivaló tulajdonképpen az, hogy erõszakos halál és halál között nincsen különbség: mindkettõ értelmetlen. Üdvözlettel: Sefcsik Márton

És tényleg, a szõlõlevelek között feltûnõ humanoidok jól néznek ki, bár üzenetet nem nagyon kerestünk bennük, maximum olyat, hogy „de megdugnám ezt az indát”, de mivel még sosem izgultunk rá fotoszintetizáló lényre, inkább elvetettük ezt az értelmezést.

Az ávós és a forradalmár fajsúlyosabb darabok, ráadásul – ki tudja miért – a szimbólumok általában jól mutatnak zöld környezetben. Szóval minket meggyõzött Sefcsik József, önök nullától ötig fejezhetik ki érzéseiket.


A levélnek pedig volt még egy függeléke is, ami a korábbi postunkban bemutatott cigizõ nyuszira utalt: Oh, még valami... A lentebb említett úriember, Frank Kozik alkotásainak képeivel forgalomban van néhány gitár-pengetõ is, ezekrõl is küldök egy képet. Mindegyik képen visszatérõ téma a marihuánás cigaretta, illetve a hozzá párosuló állatok, úgy mint nyúl, keselyû és kutya... A pengetõkrõl többet egyébként a www.jimdunlop.com -on lehet megtudni, Édesapám alkotásai pedig a www.sefcsik-keramia.hu -n vanna fent. Ezek a fényképek nem lesznek megtalálhatóak; "exkluzíve" a Homár számára készítettem õket, hátha...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása