Tékozló Homár

Egy McDonald’s-függõ bálványa ellen fordul

McDonald's/Hülye kiírás

2005.12.01. 16:46 | szily | komment

A legrosszabb az, ha az anyánk keménykedik velünk, a hetedikes nagyfiúktól már megszoktuk, de tõle a ferde nézés is fáj. Így érezhetett levélírónk, m., aki bevallottan függõ, de kedvenc helyén a Tasty szendvics helyett orbitális hüyeséget kapott az arcába. Az eset önmagán egy szeletelt uborkányival sem mutat túl, viszont a maga módján vicces, úgyhogy levélre fel!

Beismerem, mekifüggõ vagyok. Minden nap ott eszem, néha többször is. Az vesse rám az elsõ dupla sajtburgert, akinek nincs ennél károsabb szenvedélye. Na mindegy, szerdán betérvén a Budafoki úti egységbe meglepetten láttam, hogy az aktuális különlegesség "tasty" szendicsek közül a bacon nélküli inycsikladozó képére gondos kezek átlósan felragasztottak egy matricát, miszerint az említett étek elfogyott. Most hagyjuk a nosztalgikus érzést, ami gyermekkorom álomvilágából készült elõtörni amikor is az ember fia lépten-nyomon a fenti szóba botlott ha kedvenc ételét/italát/stb készült megvenni. Mivel éppen másra fájt a fogam nem is törõdtem vele, de azért a biztonság kedvéért fizetés után megkérdeztem az ablakban könyöklõ srácot, hogy jól látom-e elfogyott-e a cucc-e és vége-e van-e a tasty idõszaknak. Mire õ készséggel felvilágosított, hogy csak a bacon nélküli fogyott el. (Gyengébbek és egészségesen táplálkozók kedvéért elárulom, hogy a kettõ közt egy vékony ámde igen undorító, zsíros sonkadarab a különbség, amit a szendvics készítése közben helyeznek bele és mindez 50Ft-tal dobja meg az árat.) A kapott információn módfelett elcsodálkoztam, aztán villámcsapásként hasított belém a felismerés amely rögvest kérdés formájában manifesztálódott: De ugye kérhetem bacon nélkül, és jó mekis szokás szerint fizetem a komplett szendvics árát? A válasz természetesen egy enyhe mosoly kisérte igen volt. Tehát: 1: Van két egyforma szendvics, ahol az egyik x a másik x+50Ft-ba kerül ahol 50Ft = a szelet bacon. 2: Az egyébként csak idõszaki ajánlat oly sikeres volt, hogy beemelik az állandó termékek közé. 3: Ezzel egy idõben kvázi megszüntetik az "alap" szendvicset, de 4: persze ha gondolom megkaphatom továbbra is, ezentúl 50Ft-tal drágábban, mert 5: kiveszik a bacont a drágább szendvicsbõl, de ez az árán nem változtat.

Mindezek után a kocsiban szépen megettem a kajámat, elszívtam egy cigit és besétáltam az étterembe a vásárlók könyvének megszentelt lapjain kérni bõvebb és emészthetõbb felvilágosítást az ügyrõl. Megpróbáltak lebeszélni, de nem sikerült. Lejegyeztem az utókornak a kérdéseimet, visszaadtam a könyvet, manager nem írt bele, sõt el sem olvasta, hanem becsukta és eltette a helyére. -Megkaphatom a saját példányom? - mondok. -Jaaaa, persze. - így õ. -Megtenné, hogy alá is írja? Úgy tudom, hogy az szükséges. - erre én. -Ha kéred. - válaszolta.

Ne legyek ideges?

2005 Budapest, McDonald's

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása