Tékozló Homár

Súlyos járvány a BKV-nál

2005.12.19. 10:09 | jackyll | Szólj hozzá!

Nemrég kaptuk az infót Olvasónktól, hogy szezonális járvány terjed a BKV jegypénztáraiban. A pusztító kór kizárólag a fõvárosi közlekedési vállalat alkalmazottait, azon belül is a pénztárosokat érinti. Pánikra semmi ok, a fertõzöttek családjuk karanténjában várják az ünnepek végét.

Naponta használom a kék metrót a munkábajáráshoz és rendszerint 30 napos bérletet váltok. Néhány hete történt, hogy lejáróban volt a bérletem, viszont sem azon az állomáson, ahol felszállok, sem azon az állomáson, ahol leszállok, nem volt nyitva a bérletpénztár. Elõször azt hittem, biztos csak kiszaladtak néhány percre. Ez azonban egyre kevésbé tûnt valószínûnek azután, hogy a pénztárakat nap mint nap zárva találtam, pedig – rugalmas munkaidõmnek hála – különbözõ idõpontokban alkalmam volt szúrópróbaszerûen ellenõrizni a nyitvatartásukat.

Nem tudtam bérletet venni sem a reggeli csúcsidõben, sem a lassúbb délelõtti órákban, sem a délutáni és kora esti csúcsforgalomban. Ahhoz se kedvem, se idõm volt, hogy elrohanjak egy másik állomásra bérletet venni, a jegy nekem pedig nem éri meg. Mellesleg a kiírás szerint a metróban található bérletpénztárak nyitvatartási ideje: 6-20h.

Meginterjúvoltam az ismerõseimet, akik arról számoltak be, hogy az általuk használt állomások bérletpénztárainak a nyitvatartása hasonlóképpen szezonális (kivéve a két-három legnagyobb állomásét).

Néhány nap potyázás után felhívtam a BKV ügyfélszolgálatát. Barátságos fiatalember jelentkezett be, végighallgatta a panaszomat, majd érezhetõ döbbenettel a hangjában közölte, hogy ilyen nincs: reggel 6 és este 8 között a pénztáraknak nyitva kell lenniük. Javasoltam, hogy küldjenek végig valakit a metróvonalon és ellenõrizzenek minden állomást.

Megköszönte a bejelentést és megnyugtatott, hogy intézkedik. És lám: másnap reggel megvehettem a bérletemet a hozzám legközelebb esõ metróállomáson.

Nem tagadom, ezután figyelni kezdtem ezt a bérletpénztárat. Tisztességesen nyitva is volt néhány hétig, de aztán megint megjelent a Zárva tábla. Az ilyenkor immár szokásos próbaidõ után felhívtam a BKV közönségszolgálatát. Most hölgy jelentkezett be. Elõször ragaszkodott ahhoz, hogy ellenõrizze a hivatalos nyitvatartást, nyilván ugyanúgy a BVK honlapjáról, mint én, majd arra kért, hogy tartsam a vonalat, amíg megérdeklõdi, mi a helyzet.

Nem tartott soká, meg is volt a válasz: a kollégák betegek, ezért nem tudják kinyitni a pénztárakat, kéretik a Nyugatiba vagy a Deákra menni, és – melyik állomásról is van szó? - ja, ott idén már nem is lesznek nyitva. Ahogy õ fogalmazott: "az év végéig betegek lesznek". Búcsúzóul figyelmeztetett, hogy akkor is megbüntetnek, ha azzal próbálkoznék az ellenõrüknél, hogy az õ hibájukból nem tudtam új bérletet venni.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása