Tékozló Homár

A ronda jövõ, kis fogyasztással

Accelerated Composites/Aptera hibrid autó

2006.01.25. 12:41 | szily | Szólj hozzá!


Mi idõben szóltunk. Itt egy kis kaliforniai cég, a helyi Carlsbadból, ami sajnos nem azonos Karlovy Varyval, akik állítják, hogy már félig megépítették az egy gallon benzinbõl 330 mérföldet megtevõ hibrid meghajtású autójukat. (Ez száz kilométeren bõ hét decit jelent.) A furcsa az, hogy az ilyen, befektetõkre kacsingató és általában soha el nem készülõ prototípusok rohadt jól néznek ki. Ez meg nem.


Sõt – hiába rajongunk gyakorlatilag kritikátlanul az ûrfilmes formák iránt – direkte ronda az autó, amit az Accelerated Composites nevû cég fejleszt Los Angelestõl délre. Ha elkészül tényleg, akkor viszont szépelgéstõl függetlenül megemeljük a süvegünket. A cél ugyanis az, hogy a kétüléses autó ára húszezer dollár – négymillió forint – alatt maradjon. A szuperfogyasztást 65 mérföld per órás, azaz 104 kilométer per órás sebességnél vállaják, már ha tényleg lesz valami a kocsiból.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása