Tékozló Homár

Csaló benzinkutak

2006.02.01. 09:16 | jackyll | Szólj hozzá!

Klasszikus téma új megközelítésben. Régen azon pörögtünk, mennyi benzint tankolnak a kocsiba, pedig ennél sokkal egyszerûbb módszerekkel is át lehet vágni a vásárlókat, ahogy azt Miklós írja:

A Magyar Rádió néhány héttel ezelõtti mûsorában a benzinkutas csalásokkal foglalkoztak. Õk elsõsorban azt firtatták, hogy hogyan ellenõrizhetõ a kifizetett és a tankba töltött mennyiség közötti egyenlõség. Interaktív mûsor lévén írtam egy sms-t én is, melyben két történetemet említettem meg, hogy a csalások fõleg úgy történnek, hogy amikor több dolgot vesz az emeber, és még a végösszeg sem kerek, akkor "véletlenül" még több darabot számolnak valamibõl: 2 matrica 1 helyett, +1 drága pezsgõ.

Néhány hét elteltével visszahívtak a rádióból, hogy osszam már meg velük ilyen irányú tapasztalataimat. Megosztottam, mellesleg még az Index egyik ÁFA-csökkenés-ellenõrzõ cikkére is utaltam, melyben benzinkutaknál vizsgálták a csökkenõ ÁFA megjelenését. Az érdekesség az, hogy az õ vizsgálatukba is hiba csúszott, mert az egyik vásárlás alkalmával "véletlenül" két írható cd-t számláztak egy helyett.

És most jön a pikantéria, éppen azon a napon, amikor a rádióban próbáltam hasznos tanácsokkal ellátni a nagyérdemût, betértem egy MOL benzinkúthoz, ahol 3 helyett már megint "véletlenül" 4 doboz cigarettát számoltak. Persze hogy nem vettem észre rögtön, de mivel éppen azt használták ki, hogy a benzinen kívül matricát, cigit, és mosást is vettem és várni kellett a mosóra, átnéztem a számlát. Amint észrevettem a bakit, visszaviharzottam, reklamáltam, amit õk egy szó nélkül elfogadtak és egy "ja, bocs"-csal korrigálták a "hibájukat". Nem árt, tehát, nyitott szemmel, de fõleg végösszegre felkészült aggyal járulni a benzinkutak kasszájához! Megéri!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása