Tékozló Homár

Itt az új biotamagocsi

Délkelet-Ázsia/Ha Ha rák

2006.02.07. 10:49 | szily | Szólj hozzá!

Naná, hogy Délkelet-Ázsiából indult ki az, ami reméljük a következõ állatos divathullám lesz: remeterákot kell tartani, méghozzá kézzel festett dizájnkagylóhéjban. Ugye megmondtuk, hogy nincs szexibb egy ráknál? Állítólag négy hónapja indult az egész Szingapúrban, ahol egy kereskedõ környékbeli szárazföldi tarisznyarákokat (Coenobita Rugosus)kezdett árulni 25 dolláros, vagyis 5 ezer forintos áron, megszégyenítve ezzel a Mamut 2 eddig legdrágábbnak hitt állatboltját.

De nem csak rákot árult a passzátszelet fúvó férfi, hanem hozzá való, csinosan kifestett héjakat is. Három héj 10 dollár (2000 forint) és azért van három, mert ahogy a rákocska teste növekszik, cserélni kell a házát. Ha rendesen gondozzuk, a rokonszenves házibarát akár 15 évig is elélhet velünk. Lehet, hogy ez fogja leváltani a tavalyi és tavalyelõtti év divatállatát, az óriáscsigát? Ja, és a remeterákot Szingapúrban Ha Ha ráknak hívják.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása