Tékozló Homár

Dagadt, meztelen nõk táskái geekeknek

Crumpler/Crumpler-katalógus

Eddig úgy tudtuk, a reklámok vagy életérzést közvetítenek, azaz elképzelhetjük, hogy mi is lehetünk olyanok, mint a srác a menõ autóban. Vagy éppen ellenkezõleg, röhöghetünk a hirdetés pohos taxisofõrén, így szerezve kellemes élményeket a termék kapcsán. De hogy undorító, felháborító vagy csak értetlenséget kiváltó reklámarcok milyen hatást váltanak ki a vásárlóban, azt valószínûleg csak a sörmámorban úszó, ausztrál reklámosok tudhatják. Vagy még õk sem, de jó poénnak tartották, hogy a fiatalok számára készült, futártáska alapú termékeiket meztelen, színesre festett, dagadt emberekkel reklámozzák. A Crumpler katalógusát az árnyékban ülve, legyeket kergetve, sör ízûeket büfögve kitaláló kreatívok kétség kívül jókat nevethettek. Mi azonban majdnem elájultunk, mikor a lapokon megpillantottuk a szõrös hónaljú, balettozó transzvesztitát, a lógó mellû, dagadt nõt, és a meleg biciklisfutárt.

A helyzetet tisztázandó felkerestük az ausztrál táskagyártó cég honlapját, és végképp elvesztettük lábunk alól a talajt. Részeg kurjongatás zenéje mellett nem a táskákkal, hanem egy majommal találtuk magunkat szembe, a nagy, piros gomb sem a termékekhez irányított, hanem madárszart hullatott a képernyõre, majd amikor bizonytalanságunkban meghúztuk az oldalt lógó láncot, a helyzet annyiban javult, hogy vécéöblítés zajára eltûntek a szennyezõdések.

Késõbb megtaláltuk ugyan a termékeket is, de értékes információt végül személyes kapcsolatainkon keresztül szereztünk. Legnagyobb megdöbbenésünkre kiderült, hogy a prospektus meztelen, kifestett modelljei nem hivatásosok, hanem többségükben a cég munkatársai, területi képviselõk, fotósok, vezetõk.

Megtudtuk azt is, hogy a biciklisfutárok táskái alapján készült, színes, erõs anyagú zsákokat nem a kerékpárosok, hanem a Macintosh-hívõ geekek körében népszerûek. Így a Crumpler több laptoptáskát és mp3-tartót ad el, mint hatalmas csomagok szállítására alkalmas zsákot. Ja, ha geekekrõl van szó, akkor mindent értünk.

(Nézze meg a cég európai oldalát a röpködõ, meztelen párral és további marhaságokkal!)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása