Tékozló Homár

Az autós, a matrica, a szerelõ és a felelõssége

2006.02.28. 10:34 | jackyll | Szólj hozzá!

Akkor is megbüntethetik az autóst, amíg külföldön van, autóját pedig egy szervizben hagyta. A magyarázat igen egyszerû, a megoldás szintén, okuljanak ingyen:

Történt egyszer, 2006.01.16. kaptam egy levelet az Állami Autópálya Kezelõ Zrt-tõl, melyben tájékoztattak, hogy 2005.09.13.-an érvényes matrica nélkül közlekedtem az M7-es autópálya 44-es km-nél, ezért köteles vagyok pótdíjat fizetni. Gondoltam itt valami nem stimmel és írok nekik egy levetet, hogy ugyan már nézzek meg jobban a videójukat, mert én bizony ebben az idõben külföldön tartózkodtam, amit mind repülõjeggyel, mind emberekkel és egyéb mindennel tudok igazolni. Aztán beugrott igen ám, csak pont ebben az idõben éppen váltó cserét hajtottak végre az autómon. Nem probléma, elküldöm nekik a szerelõ nevét, cimét, hogy máshol keressék a pénzüket. Én maiv.

Tovább olvastam a levelet melybõl kiderült, hogy "jármû használati jogának átengedésébõl, bérbeadásából, kölcsönadásából eredõ szabálytalan autópálya használati pótdíjat a nyilvántartás szerinti tulajdonosnak / üzembetartónak kell megfizetnie. Társaságunk ilyen esetekben, a Rendelet alapján nem áll módjában külön felszólítási eljárást megindítania, harmadik féllel szemben, ezért kérjük a vitás gépkocsi használatból eredõ ügyeket cégünktõl függetlenül szíveskedjen megoldani." Tehát nekem az állam - saját segget védve- még egy rohadt, kanyi esélyt sem ad, hogy bebizonyítsam nem én vagyok az a szarrágó aki nem vesz pályamatricát. Fusson minden ember a saját pénze után, ha már egyszer autója van!

Én mikor hazajöttem, és örömömre az autóm készen volt, a szerelõt kifizettem. Tudom, hogy a magyar viszonyok között a 4 hónapi adatfeldolgozás hihetetlen gyorsnak számit, de ha õk 1 hónapon belül kiküldték volna a pótdíjat, akkor ezt az összeget a szerelõ díjából le tudtam volna vonni. Mit csináljak pereljem be az autószerelõt 13800 Ft-ért. Menjek oda és fenyegessem meg, veressem meg, hogy tanuljon az esetbõl? Azért megint engem vesznek elõ... Befizettem, sajnos.

Ma már tudom a megoldást, ki kellet volna hajítanom a szemétbe a felszólítást, bizonyítsa rám, hogy megkaptam a levelet, amit csak úgy szimpla egyszerû levélkent küld meg, és a kézhezvételét (vicces) követõen a táblázat szerinti díjkategória és fizetési határidõ függvényében kell megfizetni. (Ez a rutintalanságomat bizonyítja.) Nekem még az ajánlott levelemet is elkeverte a posta, és a mai napig nem kapok meg leveleket, amiket tudom, hogy elküldtek.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása