Tékozló Homár

Csak akkor az vissza pénzt a MÁV, ha nem vonatozunk

MÁV/IC-pótjegy

2006.03.07. 11:05 | szily | Szólj hozzá!

Kinyílt a lyukasztó a zsebünkben: a több naivügyfeles sztoriban szereplõ Pécs-Budapest vonalon a kalauz kijelentette, hogy hiába késik többet az IC negyedóránál, a MÁV csak azoknak téríti vissza a jegyárat, akik nem ülnek föl a vonatra. Erre varrjanak államilag finanszírozott, monopolista, erõszakszervezetszerû gombot! Nem félünk kimondani: bakter! Sztori lent, Zigi tollából. Az ügyön az Index gazdasági rovata is dolgozik, ha kibányásznak valamit, beposztoljuk.

Kedves Homár! Ma jó néhány utastársammal együtt (2006. 03. 06) megpróbáltunk eljutni Pécsrõl Budapestre a 9:00 órakor induló Intercity járattal. Ma kivételesen 5 vagont húztak be az állomásra, amely nem volt zsúfolásig tele az elõzõ idõszakban tapasztalt utaslétszámmal összehasonlítva. (Mondhatnánk félházzal üzemelt a járat!). Ennek ellenére 9:10 perckor a vonat még nem indult el a pécsi állomásról, mert újabb vagonokat próbáltak hozzácsatolni. Ezután kb 9:15 perckor a kaller végigüvöltötte mind az öt vagont, hogy technikai problémák miatt 20 perccel késõbb fog indulni a vonat, akinek nem tetszik az szálljon le és visszaválthatja az Intercity pótjegyét, mert Budapesten nem váltják már vissza a késés miatt! Egyik naiv utastárs ekkor megkérdezte a kallert, hogy ok, õ visszaváltaná, de mi lesz, ha azalatt az idõ alatt elindul a vonat? A kaller erre azt kiabálta neki, ha már visszaváltotta a pótjegyét akkor nem szállhat vissza a vonatra!

Akkor most ez hogy is van?

Az utazási feltételekben az foglaltatik, hogy ha 15 percet késik az IC akkor a MÁV visszafizeti a pótjegy árát, de az nincsen benne, hogy csak akkor ha nem utaztál el a vonattal!

Mindenesetre a nevezett IC ma 12:15-kor ért a DÉLI-be (menetrend szerint 11:53-ra van kiírva az érkezés) és senki nem válthatta vissza a jegyét, mert ma a MÁV úgy döntött, hogy csak azoknak fizeti vissza akik mégsem veszik igénybe a szolgáltatást! Hát ez van mostanság MÁV-éknál!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása