Tékozló Homár

C vitamin alkoholistáknak

Kerttrade Kft./Ultraolcsó C vitamin

2006.03.17. 00:00 | szily | Szólj hozzá!

Moon egyetemi szinten foglalkozik kertészettel, így nem is annyira meglepõ, hogy pont egy Hermes-boltban talált rá azon fogyasztók álmára, akik egyszerre spórolósak, hipochonderek és alkoholisták. Mivel becslésünk szerint a hazai fogyasztók 73 százaléka tartozik ebbe a metszetbe, biztos sokan kapják fel a fejüket arra, hogy a hajtás után kiderül, hol szerezhetõ be a C vitamin grammonként hat ötvenért a gyógyszertári harminchat hatvan per gramm helyett.

A Nyugati téri Hermes kertészeti boltban bukkant hipochonder különítményünk a zacskós kiszerelésben árusított C vitaminra. A gazdaságos aszkorbinsavat borkészítéshez szokták venni, ezért van a csomagolásán a szórakoztató konnotációkat hordozó alkalmazási útmutató. E szerint az aszkorbinsavat kb 30-szoros mennyiségû borban kell feloldani, majd a derített, tiszta borba belekeverni. A félelemkeltésre is alkalmas, átlátszó zacskóba fóliahegesztett fehér porból száz gram kerül 650 forintba, a tablettázott gyári C vitaminból ezzel szemben 30 darab félgrammosat adnak ötszázötvenért. Számoljanak velünk, de azt se felejtsék el, hogy a felesleget az ember kipisili, borból és C vitaminból egyaránt.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása