Kedves Homár!
A minap a CBA-ban járva a következõ termékekre bukkantam. Igen, a szlovák nyelvû szöveg egyértelmû, és a jelentése is az aminek elõször gondolnánk.
Itt bizony "Magyar Gulyás" és "Szegedi Gulyás" konzervekrõl van szó, melyek - a címke tanúsága szerint - szlovákiában készültek... Az árukat most nem említeném, a lényeg, hogy jóval drágábbak a magyar gyártmányú készételkonzerveknél, ráadásul kb. feleakkorák.
Szóval kérem, már itt tartunk, hogy aki ma Magyarországon "Magyar gulyás"-t akar enni, az bizony Szlovákiából importált csodát tud megvenni...
Mi lesz a következõ? A kínai gyártású utólag Pick címkével ellátott téliszalámi? Vagy netán Dél-Afrikából importált "Tokaji" (esetleg Tokay címkével :))
Majd meglátjuk ...
Maradok Tisztelettel: Siendor Drága Siendor!
Ha tényleg olyan drága és kicsi + szar az íze, akkor senki se fogja megvenni. Ha drága és kicsi, de rohadt finom, akkor kialakulhat egy segedinskymániás szubkultúra, pár titkos lelõhellyel. Ha meg megéri, akkor pusztuljon a Globus. Viszont ajánlunk egy fogadást, hogy nem tud úgy bemenni három bármilyen közértbe, hogy ne kapjon magyar gulyáskonzervet. Úgyhogy a félelmeit nehogy nem osztjuk, de egyenesen bátorítunk minden szomszédos meg polinéz államot, hogy fogalmazzák meg a maguk gulyását. Az Ön által bemutatott például egy nagyhatalmú szellemlény által kiöklendezett ektoplazmára hajaz, ami a hazai állapotok egészen érzékletes megragadása.
A gulyás pedig ugyan finom étel, de erõsen túlértékelt, így sokkal jobban örülnénk, ha a dél-kelet-ázsiai kistigrisek és a közép-európai adóparadicsomok legközelebb a bajai halászlé és a stíriai metélt lekopírozásával próbálkoznának.
FZoleeka 2009.02.24. 21:55:11