Tékozló Homár

A szlovákok szerint a gulyás ektoplazma

Szlovák gulyás

2006.03.28. 00:20 | szily | 1 komment

Kedves Homár!

A minap a CBA-ban járva a következõ termékekre bukkantam. Igen, a szlovák nyelvû szöveg egyértelmû, és a jelentése is az aminek elõször gondolnánk.

Itt bizony "Magyar Gulyás" és "Szegedi Gulyás" konzervekrõl van szó, melyek - a címke tanúsága szerint - szlovákiában készültek... Az árukat most nem említeném, a lényeg, hogy jóval drágábbak a magyar gyártmányú készételkonzerveknél, ráadásul kb. feleakkorák.

Szóval kérem, már itt tartunk, hogy aki ma Magyarországon "Magyar gulyás"-t akar enni, az bizony Szlovákiából importált csodát tud megvenni...

Mi lesz a következõ? A kínai gyártású utólag Pick címkével ellátott téliszalámi? Vagy netán Dél-Afrikából importált "Tokaji" (esetleg Tokay címkével :))

Majd meglátjuk ...

Maradok Tisztelettel: Siendor Drága Siendor!

Ha tényleg olyan drága és kicsi + szar az íze, akkor senki se fogja megvenni. Ha drága és kicsi, de rohadt finom, akkor kialakulhat egy segedinskymániás szubkultúra, pár titkos lelõhellyel. Ha meg megéri, akkor pusztuljon a Globus. Viszont ajánlunk egy fogadást, hogy nem tud úgy bemenni három bármilyen közértbe, hogy ne kapjon magyar gulyáskonzervet. Úgyhogy a félelmeit nehogy nem osztjuk, de egyenesen bátorítunk minden szomszédos meg polinéz államot, hogy fogalmazzák meg a maguk gulyását. Az Ön által bemutatott például egy nagyhatalmú szellemlény által kiöklendezett ektoplazmára hajaz, ami a hazai állapotok egészen érzékletes megragadása.

A gulyás pedig ugyan finom étel, de erõsen túlértékelt, így sokkal jobban örülnénk, ha a dél-kelet-ázsiai kistigrisek és a közép-európai adóparadicsomok legközelebb a bajai halászlé és a stíriai metélt lekopírozásával próbálkoznának.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása