Tékozló Homár

Egy mávos mosollyal kevesebb

2006.03.29. 15:21 | jackyll | Szólj hozzá!

Nem egészen az a gyilkosság az Orient-expresszen, de ahhoz elég kellemetlen eset volt, hogy gébé beküldje, mit tettek a gonosz kallerek az anyukájával egy tévesen kiállított jegy miatt:

Ismét egy oly' sokat emlegetett MÁV-os "mosolygós" kalauz történet. Megesett, hogy az én vidéken élõ kedves anyukám elhatározta, feljön hozzánk Pestre egy hétvégére. Ami kis hiján tragédiába torkolt. Március 17-én este a 6:10-es gyorssal indult el Kiskunfélegyházáról Pest felé. Mint minden rendes honpolgár (naív ügyfél!) megvette a jegyét. A péntáros hölgytõl egy retúr felnõtt jegyet kért Kõbányáig. Mire az megkérdezte, hogy mikor szeretne visszajönni, hogy érvényes legyen a jegy.

Anyukám elárulta, hogy vasárnap. Ha jól tudom a 100 km feletti retúr jegyek legalább +3 napig érvényesek (ez a táv pedig bõven megvan annyi, hogy vasárnapig érvényes legyen). Erre mi történt. Mivel anya ismeri az említett hölgyet, nem is feltételezte, hogy valami nincs rendben a jeggyel. Különben is hosszú volt a sor a vonat már a határban (a bemondó szerint) anya pedig rohant a peronra, felcuccolva az én habos krémes szülinapi tortámmal a kezében.

Szokástól eltérõen idõben megérkezett a vonat. Fütty és indulás. Kisvártatva megérkezik a kaller. Összeráncolt homlokkal anyára néz és elüvölti magát, hogy ez a jegy érvénytelen, legyen kedves azonnal leszállni. Gonosz pillantással zsebre vágja a jegyet és elviharzik. Mire visszaér már a társaságában egy erélyes, terebélyes hölggyel, aki az ellenõr. Szintén nem túl kedvesen a leszállásra szólítja fel, magyarázat nélkül. Anya röviden felhív engem, hogy zûr van és lehet, hogy Kecskeméten leszállítják, teló lerak, hisz a kallerek ott állnak. Idegbaj elkap!

Közlik, hogy ez egy vasárnapra érvényes jegy. Hogy mi van? Az hogy lehet? Lassan Kecsót is elhagyják, anya még a vonaton, a kordon körülötte. Felajánják a "lehetõséget" az azonali bírság megfizetésére. Na persze. Anyut felhívom, hogy melyik nagyfánál tették ki? Zokog a telefonban, alig tudja elmondani mi történik, csak a háttér zajból tudom, hogy még a vonaton van. Szép kis hétvége!

Hiába a szép szó, hogy õ most indulás elõtt vette a retúrt, hogy most pénteken szeretne utazni vasárnapi visszaúttal. Nem hisznek neki, és egyre nagyobb hanggal kommunikálnak vele. Már a kocsi fele ott kagylózik, mi ez a nagy csete-paté. Nagykõrös alattt jártak amikor a kaller úr a többi utas jegyét ment el kezelni. Az ellenõr hölgy maradt ott anyával, aki már rég sírógörcsöt kapott.

Nehezen, de belátták, hogy nem egy notórius bliccelõvel van dolguk. Péntárhibára és FÁRADTSÁGRA hivatkozva kiállítottak egy bizonylatot a visszaútra, vasárnapra! Még, hogy fáradtság, egyem is meg õket. Elõfordul, emberek vagyunk, de miért kellett rögtön fenhangon kioktatni egy felnõtt asszonyt, megalázva egy egész vonatkocsi elõtt?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása