Tékozló Homár

A japánok kibuktak az ómódi IKEÁ-n

IKEA/Japán áruház

2006.04.10. 15:26 | szily | Szólj hozzá!

Tudta-e Ön, hogy Japánban nincsen IKEA, bár valaha volt? És azt, hogy pont most próbálkoznak a visszatéréssel, konkrétan az IKEA Funabashi áruházzal? És hogy az elpuhult helyi fogyasztók ki vannak bukva a nekünk oly természetes rendszertõl, miszerint online nem lehet rendelni és katalógust kell lapozgatni. Esetleg a hülyéknek büntetésbõl PDF-fájlt.

A bevezetõ kampányhoz kis bódékat állítanak fel Aoyama utcáin, IKEA 4.5 Museum néven. Nem ócska geek viccelõdésbõl van ott az a 4.5, hanem Japánban a szobák méretét gyakran számolják tatamiban, ami egy gyékényszõnyeg, a bútorbolt fülkéi pedig 4,5 tatami méretûek. A standard tatamiméret egy nyolcvanszor kilencven centi, pluszmínusz öt centi, vagyis a 4.5-ös szoba az 7,29 négyzetméter.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása