Tékozló Homár

Re: Porba alázzák a Drehert az olaszok

2006.04.14. 10:38 | jackyll | Szólj hozzá!

A nemrég felfedezett olaszországi Dreher-sörrel kapcsolatban kereste meg a Homárt a magyar vállalat, hogy némi történelmi háttérinformációval helyre tegye az esetleges félreértéseket:

Tisztelt Uram!

A Dreher Sörgyárak Zrt. ezúton kér helyreigazítást cikkük tartalmával kapcsolatban. A cikkben tévesen szerepel az, hogy Olaszországban a magyar Dreher márka hamisítványait forgalmazzák.

A Dreher néven megjelenõ sörök olaszországi jelenléte történelmi sajátosságokra vezethetõ vissza. I. Dreher Antal, a „Sörkirály” 19. századi cégfelvásárlásait követõen a Dreher-cégcsoport trieszti gyárában is készítettek Dreher sört. A II. világháborút követõen a vállalatcsoport trieszti gyára szintén a márka szóvédjegy tulajdonosává vált. A Dreher szóvédjegyre Olaszországban és néhány európai országban jelenleg a Heineken Italia SpA. jogosult; a védjegy jogosultságának megfelelõen csak olaszországi illetve más érdekeltségbeli ország márkapalettáján kínálhatja termékét, de Magyarországra nem exportálhatja azt, figyelemmel arra, hogy a Dreher szóvédjegyre magyarországi területi hatállyal a Dreher Sörgyárak Zrt. rendelkezik kizárólagos jogosultsággal.

Továbbá, az olasz Dreher terméknek jogilag és a termékösszetevõket tekintve sincsen köze a Dreher Sörgyárak Zrt. vezérmárkájához, így ezen okból sem lehet hamisítványa annak. Ezért ezúton kérjük a szóban forgó cikk tartalmát módosítani: vállalatunkra és márkánkra vonatkozó részt törölni.

Köszönettel és Üdvözlettel:

Szarka László

A szóban forgó cikk tartalmában egyáltalán nem szerepel a szóban forgó állítás, így azon túl sokat nem tudunk korrigálni. A háttérinformációt köszönjük, megint okosabbak lettünk.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása