Tékozló Homár

Ahol a szennyben is formás robotmalac turkál

Thermo-System/Elektromos Vakond

2006.04.27. 00:01 | szily | komment


A szuperkörnyezettudatos Treehuggeren találtuk ezt a csinos gépet, ami azt bizonyítja, hogy ahol adnak a dolgok kinézetére, ott még a szennyben is dizájntárgyak turkálnak.


Az eszköz civilben egy robot, ami szennyvíztisztítókban szolgál. Az a feladata, hogy a szennyvízbõl leválasztott iszapban mászkáljon és ezt a masszát turkálja-forgassa. A gépdisznó - eredetiben vakond, de ez hülyeség, hiszen nem ássa be magát olyan mélyre - egy komplex rendszer része, ami napenergiával felmelegíti az iszapot, amit kis barátunk azért lazít fel, hogy az melegedés közben jobban szellõzzön és ne rohadjon be. A cél az iszap kiszárítása. Egy Thermo-System nevû cég gyártja, akit az ilyesmi mélyebben érdekel, annak itt a link.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása