Tékozló Homár

Fájlcsere Messenger-módra

2006.05.18. 11:17 | jackyll | Szólj hozzá!

Egy különösen tekkes naivügyfél következik, minthogy meglepõen sokan használják a Microsoft csetes alkalmazását. Olvasónk rácsodálkozik az új featúrára, azaz az "interakció nélküli fájlmegosztásra", majd kiserelt egy valag képet és csodálkozott, hogy radikálisan csökkent a vinyó kapacitása:

Megjelent a Windows MSN legújabb verziója, amelyet Windows Live Messenger névre kereszteltek. A névadás telitalálat (mintha a Jocó gyereket Jószefre neveznék.). A biztonság kedvéért a névhez – dr. phil. Phd, MBA, stb - odabiggyesztették a béta jelzõt, ami ugye azt jelenti, hogy ezen még van mit fejleszteni. Azonnal letöltöttem az újdonságot, hátha forradalmian új megoldásokkal találkozhatok. Nem tévedtem: az új MSN Messenger feltûnõen új pontja a fájlmegosztás partnerekkel. A jóindulatú szándéknak felállva tapsoltam: miért kellene nekem bizonyos fájlokat rátukmálnom a beszélgetõ partnereimre (pl. a tegnapi buli 83 fotóját egyenként elküldeni), ha ezeket meg is oszthatom velük, oszt vigyék ha kell.

Ki is próbáltam az új zseniális Gates-találmányt. Van úgy 5GB fotó a gépemen, olyanok, amiket a családtagjaim és a szûk baráti köröm körében nincs okom elrejteni (Ez mintegy 5-15 partnert tesz ki). A többi fotót máshol, és biztonságban tartom.

Elkezdtem megosztani a kijelölt könyvtárt (~5GB) az elsõ partnerrel, ahogy az új Live Messenger 8.0 Beta felkínálta. Az eredmény: egy új könyvtár a Dokumentumaim között ~5GB méretben. Ha a következõ rokonnak is megnyitom a galériát, az egy újabb ~5GB alkönyvtárt nyit. Hol adnak ekkora HDD-t???????

Normálisak ezek?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása