Tékozló Homár

Az elveszett bankkártya fosztogatói

2006.05.25. 10:43 | jackyll | Szólj hozzá!

Elõfordul, hogy az ember annyira siet, hogy elhagyja a bankkártyáját és olyan is van, amikor megpróbálják azt visszajuttatni hozzá. Kata egy különös visszajuttatási módszert ismert meg az Ikeában, amire a Homár is csak szétteszi az ollóját:

Egy keddi napon az IKEA-ban valo hosszas vasarlas utan meg beugrattam a Sved Finomsagok Boltjaba aprosagokert. Kartyaval fizettem, de iszonyuan siettem, igy nagy valoszinuseggel ott hagytam a kasszas kisasszonynal a kartyamat. Mikor eszrevettem, nincs meg a kartyam, felfuggeszttettem es rogton hivtam az IKEA-t, hogy nem talaltak-e meg. A biztonsagi or azt mondta, nem tud rola de utanakerdez majd rovid varakozas utan tajekoztatott, hogy nem talaltak meg. Kerdeztem: biztos? Valasz: ha ott lenne, o tudna. Megkoszontem, letettem. Jovo het szerdan jon a Mobilbankomtol 5 darab uzenet: Sikertelen ATM terhelesrol 150 ezer forint ertekben budaorsi cimmel.

Azonnal hivtam az IKEA-t, ahol telefonvegre keritettem a biztonsagi szolgalat vezetojet. Rogton mondta, hogy a terheles az o muvuk, mert naluk az a bevett szokas, ha megtalalnak egy kartyat es 1 het mulva sem jelentkeznek erte, akkor addig dugdossak az IKEA-ban levo OTP automataba, amig az rossz kod miatt be nem nyeli, szerinte igy a kartya elobb-utobb eljut a tulajdonosaig. Hat nem, hacsak a kartya nem OTP-s, mert kulonben megsemmisitesre kerul, ezt az infot meg is osztottam vele, es csodalkozva mondta, ezt o nem tudta. Azt is elmondta, hogy meg aznap, azaz kedden megtalaltak a kartyat, jegyzokonyvet vettek fel rola. Azt nem tudta azonban megmagyarazni, csutortokon mert mondtak, nincs ott.

Amit a dologban elgondolkodtatonak tartok: - az automatak 3 sikertelen PIN kod megadas utan benyelik a kartyat, nekem 5 kiserlet volt - ha rosszul adja be a kodot, hogy jut el odaig a folyamatban, hogy 150 ezer forintos felveteli osszeget megjeloljon, megpedig ot alkalommal - miert 150 ezer forintot jelol meg, nem pedig 5 ezret? mi van, ha eltalalja a kodot veletlenul? - a kartyam hatoldalan jol olvashato betukkel rajta volt a Bankom neve es telefonszama, es a keres, hogy ha valaki megtalalja a kartyat, nekik keretik visszajuttatni.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása