Tékozló Homár

Csipszes mûveltség

Procter & Gamble/Pringles Animal facts

2006.06.07. 09:27 | jackyll | Szólj hozzá!

Meg lehet-e tanulni kínaiul szerencsesütikbõl? Csak csipetnyivel abszurdabb ötlet, mint amit a Pringles nyomat Amerikában. Olvasónk, Kati fedezte fel Boston egyik közértjében a "Tudta-e Ön"-tematikájú csipszet, amiben minden egyes krumpliszirom teljesen haszontalan információt hordoz ehetõ festékkel a hátán:

Felbuzdultam a mai ekezetnelkuli napon, gondoltam, megosztom veletek a kovetkezo gyongszemet. A Pringles igyekszik muvelni az amerikai nepet, ezt legegyszerubben a kajaba rejtett tananyaggal lehet :)

Kuldok kepeket a csomagolasrol, illetve random valasztott krumpliszirmokrol. A legdobbenetesebb, hogy mennyire trivialis dolgokrol van szo! A kek etelfesteket a sarga chips-en nem is kommentalnam, messzirol penesznek nez ki.

Nagy sláger a strucc, a beküldött csipszmintákbl rögtön kettõ foglalkozik a mérhetetlenül buta madarakkal. Aki nem csak agyatlanul habzsol a tévé elõtt (rendeltetésszerûen), hanem a sötétben telefonjával vagy direkt erre a célra foganatosított elemlámpával egyesével kiolvassa a csipszeket, megtudhatja például, hogy a strucc a legnagyobb madár, amelyik annyira hülye, hogy nem tud repülni, viszont ha már földhözragadt, rugdosással védekezik.

Külön fejezetet kaptak a kanadaiak, akik speciális állatfajt képeznek az amerikaiak szemében. Kiderül róluk egyebek közt, hogy lúdjaik 15-20 évig is elélnek, továbbá, hogy a torontói kosárcsapat logójában egy véresszájú dinoszaurusz garázdálkodik.

Ilyen és ehhez hasonló érdekes adatokkal traktálja vásárlóit a Pringles, bizonyára valami állami oktatási támogatás fejében. Van amúgy nekik még egyéb mókás adatokkal és viccekkel printelt csipszük meg 2006-os Guiness rekordos is. A nyomtatottkaja-trendet amúgy mások is szilajul lovagolják. Az M&M's például tavaly óta gyárt a vásárlók által megadott szöveggel kusztomizálható csokigombokat. Az akcióval visszaélõ jópofa fiatalok miatt azonban a bigottan családbarát édességgyárnak cenzúráznia kellett a feliratokat.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása