Tékozló Homár

Jófajta biztosítós joghézag

2006.06.08. 09:03 | jackyll | Szólj hozzá!

Már megint egy biztosító, ahonnan nem lehet egyszerûen elszabadulni, még úgy se, ha igazából csak egy név átírásáról lenne szó. Dávid egy látszatra félnapos ügyintézésbe csapott bele, ami lehet, hogy akár fél évig is elhúzódik:

Egy nagyon egyszeru dolgot szerettem volna elintezni. Uzembentartot bejegyezni az automra. Utolag kiderult ez nem is olyan egyszeru, ha olcson akarod meguszni es az OTP-GARANCIA-nal vagy. Elbattyogtam a helyi Okmanyirodaba, (mar ilyen is van!) es megkerdeztem, ebben az esetben mi a foldi halando dolga? A kovetkezok kellenek: uzembentartasi szerzodes, 6000HUF, illetve egy kotelezo az uzembentarto nevere. Na ennel az utolso pontnal kezdodtek a gondok.

A biztositohoz at (OTP-GARANCIA). Az ugyfelszolgalatos kozolte: az nagyon szep, hogy uj szerzodest akarunk kotni (ergo + love nekik), de az enyemet nem bontjak fel, azt csak ev vegen lehet vagy ha eladom az autot. Azt en kerdeztem, mi van ha maghalok? Termesztesen akkor is felmondjak - felelte. Hurra! Az ezek utan kovetkezo kerdesekre nem tudott erdemben valaszolni. Ezert kertunk egy telefonszamot, ahol egy kozponti csajjal sikerult beszelni. Ekkor kiderult a kormanyrendeletben van egy joghezag (amire OTP-ek jol ra is szivtak magukat), amit a PSZAF meg is tamogatott egy allasfoglalassal. Ebben kb. az van leirva, hogy a biztosito sajat maga donti el, ilyen ugyben mit tesz. Az en biztositomnal pedig a csaj szavaival elve kiadtak, hogy nem lehet felmondani. Kesobb az Okmanyirodaban tudtam meg, hogy van tobb biztosito is, ahol ilyenkor felmondjak a szerzodest. Itt jegyzem meg azert sem ertem az egeszet, mert nem pusztan penzrol van szo (az uzembentarto, leven no bonus (az 2 ev utan elvesz), tobbet fizetne!). Telefon PSZAF-nek: tudjak van joghezag. Kerdes: mit lehet csinalni? Kerjek allasfoglalast! Itt kiakadt a program, mert a bizositok a PSZAF allasfoglalasara hivatkoznak! Csiki-csuki. Itt jutott eloszor eszembe, hogy lehet az allam ill. a biztosito osszejatszik itt (is): ha atiratod az allamnak perkalsz, nem is keveset, ha nem, fizess tovabb a biztositonak! Most itt tart az ugy, de mar nem bizom, hogy ezt az ev vege elott el tudom intezni. Tudom ajanlani mindenkinek az uzembentartot probalja meg az ev vegen bejegyezni, akkor siman lehet!
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása