Tékozló Homár

Ideggázzal az autótolvajok ellen

2006.06.12. 13:01 | jackyll | Szólj hozzá!

Hiába a riasztó vagy az immobilizer, még a saját trükközésû indításgátlóval felszerelt kocsikat is el lehet lopni. Ügynökünk, Gyalogk egy rendhagyó, vélhetõen házilag barkácsolt elijesztõ megoldást látott a minap:

A csatolt kép a Váci úti Tesco parkolójában készült egy ott parkoló Seat mindkét oldalsó-hátsó ablakából. A telefonommal csináltam, ezért ilyen rossz a minõsége, nomeg azért, mert a fotózott felirat láttán annyira nem volt kedvem sokáig a kocsi körül settenkedni, és látványosan fényképezgetni. A szöveg a következõ: "Vigyázz! Idegbénító gázpatronos biztonsági berendezés bekövetkezõ fulladás esetén sürgõsen 10 ml ATROPIN injekció beadása létfontossságú. (Figyelmeztetõ kártya használata kötelezõ)"

Ilyen kártya mindkét oldalon volt, az elsõ képen látható kék mûanyag tartály vélhetõleg magával az idegbénító gázzal lehet töltve. A baj az, hogy még most is csak 99%-ig vagyok biztos abban, hogy ez egy erõs próbálkozás, talán egy többszörös autólopás-áldozattól, vagy egy vicc a cimbik megtévesztésére, esetleg a Homárba akart bekerülni.

Nekem is lopták már el autómat, de azzal a gondolattal ennek ellenére sem játszottam el, hogy családommal egy ideggáz-balesetben halunk meg váratlanul az utakon. Mint ahogy a korábbi, és az esetleges késõbbi tolvajoktól sem azt szeretném, hogy miután összehányták az autómat, ott lábatlankodjon a holttestük a kocsimban, inkább azt, hogy húzzanak a náthásba. (Errõl a sebváltó-záram egyízben már gondoskodott, csak a váltókart törték össze, a kocsi megmaradt, de ez egy másik post...)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása