Tékozló Homár

Re: Csekkek abszurd összegekrõl

2006.06.12. 10:46 | jackyll | Szólj hozzá!

Rengeteg email érkezett olvasóinktól abszurd csekkek témakörben. Természetesen csuklóból lenyomták a hétforintos számlatartozást, de ne rohanjunk ennyire elõre. A mai rotációba azok kerültek be, akik a kiélezett verseny miatt lecsúsztak a dobogóról, mint például Mityka:

Mellékelten küldöm a dobogós csekket. Ez nekem már a második, az elsõt ijedtemben befizettem...

Gebra dokumentum híján egy szívhez szóló történetben foglalta össze 5 forintos tartozásának gyöngyforgácsait:

egy fejezetet fogok most szentelni, példával szemléltetve a magyarországi cégek nagyvonalúságának. kedvesemnek is és nekem is elõfizetéses telefonunk volt az egykori Pannon GSM-nél. s aztán lassacskán elegünk lett belõlük, mert! ezt most nem részletezem, pedig tudnám. mindkettõ a barátnõm nevén volt. szóval megszüntettük a Pannonnál az elõfizetéseket. aztán egyszer csak érkezik két boríték tõlük., "számlalevél" felírattal. az volt az elsõ gondolatom, hogy a helyszínen befizetett hóközi számlákról lesz a dolog. de nem.

az egyikben a barátnõm sz ámához tartozóan volt egy csekk, 27(!), azaz huszonhét magyar forintról. a másikban az én számomhoz tartozóan meg volt egy elszámolás, hogy -22(!) magyar forint tartozásom van feléjük, effektíve nekik kellene megtéríteni ezt az én számlámra, kezembe, akárhova. gondoltam, berkajuk a fiókba, aztán egy idõ után meg majd kidobjuk. de aztán megszólalt bennem egy hang, hogy volt nekünk már ilyen dolgokból bajunk velük, inkább felhívom az ügyfélszolgálatot.

tárcsázok 1220-at, ott nagy nehezen sikerült egy ügyintézõvel beszélni (nem tudom, miért is hívják annak, mert ezek nem intéznek semmit...). vázolom a dolgot. õ, némi gondolkodás után, tán megrémülve az összeg nagyságától közölte, hogy kapcsolja az egyik ebben az ügyben illetékes kollégáját. jelzem, summa 5 Ft-ról volt szó. ott elmondom, hogy kiküldtek egy csekket 27 Ft-ról meg egy értesítõt, hogy 22 Ft-tal õk tartoznak nekem. kérdés, be kell-e fizetnem a 27 Ft-ot, mert hogy a kettõ nagyjából kiüti egymást. mondja, mintha azt kérdeztem volna, hogy átvághatom-e a torkát, hogy persze, hogy be kell fizetni, miért ne kellene? ez egy számla, ami a fogyasztásomból keletkezett, ez nekik jár. mondom, hogy akkor viszont arról szeretnék érdeklõdni, hogy én mikor és milyen formában fogom megkapni a 22 Ft-omat, merthogy akkor megtörtént az azeset, hogy egyszer többet számláztak ki nekem, és náluk van a pénzem, ami jár nekem.

no, erre kicsit elbizonytalanodott annyira, hogy gyorsan elkérte a két számhoz tartozó jelszavakat, majd miuán ezeket megkapta, megkért, várjak egy kicsit...egy kicsit...egy kicsit...egy kicsit...5-6 perc után visszajött, illedelmesen elnézést kért, hogy sokáig várakoztatott, gondoltam hát végül is sokat számít az az 5 Ft annak idején majd, ha az adózás elõtti meg utáni eredményeket kell közzé tenni a Magyar Közlönyben, ennek megfelelõen megértõ voltam. közölte, hogy igen, utána nézett, és akkor 5 Ft lenne ez az összeg, ami fizessek be. kérdeztem, hogy milyen módon tegyem ezt meg, mert csekkem 27 Ft-ról van. kérte, hogy ha esetleg arra járok, fáradjak be egy bemutatótermükbe, és tegyem meg. nem akartam neki mondani, hogy lassan én is a bemutatás közelében járok...megemlítettem neki, hogy én oda nem szeretnék menni, merthogy nekem nem érdekem ez ez 5 Ft, és eddigi tapasztalataim alapján nem túl gördülékeny náluk az intézkedés, inkább átutalom, merthogy vagyok olyan szerencsés, hogy mindezt interneten keresztül ingyen meg tudom tenni.

õ hálás volt, megköszönte, majd barátságban elváltunk. és aztán meg átutaltam a Pannonnak az 5 HUF-ot. nyugodjanak békében!

Lászlónak, Ferencnek és (emgé)-nek matematikai esélye volt ugyan a dobogóra, ám az élet kegyetlen, pedig a 4 forint is szépen cseng:

Nagy kár hogy csak most hírdetik a versenyt...sokáig tartogattam a pannon 1 Ft-os számláját. Most egy 4 Ft-os van de sajna a múlt héten befizettem így majd csak az igazoló szelvényt tudom küldeni. Remélem az is belefér a játékba!

Olvastam felhívásotokat abszurd összegrõl szóló befizetésekkel kapcsolatban. Sajnos csekkel nem tudok szolgálni, mivel az én ex-szolgáltatóm (UPC) ugyan tudatta velem, hogy tartozom nekik 4, azaz négy kemény magyar Forinttal, de csekket már nem voltak hajlandóak adni a befizetéshez. A képen is láthatjátok, hogy a befizetésrõl már lecsúsztam, de csodák-csodájára eddig még nem dörömböltek az ajtómon a pénzüket követelve. Sajnos hiába gondolkodom még így majd' egy hónappal a levél kézhez vétele után is, hogy miért nem kaptam csekket? Fõleg, hogy azóta már nem is vagyok elõfizetõjük. Szerintem két lehetséges válasz van. Ezek vagy nagyon hülyék, vagy minden hónapban küldenek majd egy levelet, amin már az esetleges késedelmi díjak is szerepelnek, és ha elértem egy bizonyos összeget, ami nekem már nagyon nem fog tetszeni, csak akkor kapok csekket. Ti mire tippeltek?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása