Tékozló Homár

Meccsnézõ rendõrt nem érdemes buzerálni

Magyar rendõrség/Baleset után

2006.06.20. 13:28 | szily | Szólj hozzá!

Ma V. történetébõl okulhat az, aki bármennyire is bízik az erõszakszervezetekben. Olvasónk visszapillantó tükrét letörte egy motoros, majd elporzott a helyszínrõl, de V. megjegyezte a rendszámát, majd elment feljelentést tenni. Csakhogy foci-vb idején feljelenteni az olyasmi, mint Kongóig zarándokolni a rejtõzködõ életet élõ hegyi gorilla hímtagjáért. Hogy miért? Alant a levél.

Kedves Homár!

Az alábbi rövid történetet szeretném Veled megosztani, ami nemrég történt velünk, fõvárosunk egyik kerületbében. Talán azért érdemes végigolvasni, hogy mindenki le tudja vonni a következtetést, és ha esetleg ilyen eset történne vele, akkor tudja, hova és kihez nem kell fordulnia!

Másfél hete, szombaton este tartottunk hazafelé kisautónkkal. Egy keresztezõdésben,ahol balra szerettünk volna kanyarodni, megálltunk a forgalomirányító lámpa PIROS jelzése miatt. Várakozásunk alatt egy motoros, amely jobbról került ki(teljesen szabálytalanul), letörte a jobboldali visszapillantó tükröt, majd megállt, leszállt és beadta az ablakon a darabjait. Még azt gondoltuk, annak ellenére, hogy az autóban kárt okozott, elég rendes, hogy összeszedi a darabokat az útról. Közben megbeszéltük, hogy a sarkon félreállunk – ne akadályozzuk a forgalmat- és kitöltjük a megfelelõ nyomtatványt a kár bejelentésére. Közben a lámpa ZÖLD-re váltott, a motoros nagy gázzal elhajtott a helyszínrõl, utánamenni értelmetlen lett volna, szerencsére a rendszámot megjegyeztem és a helyszíntõl kb. 200 méterre lévõ kerületi rendõrkapitányságra hajtottunk, hogy feljelentést tegyünk (mint utólag kiderült, teljesen feleslegesen)

A rendõrségen nagyon örültek nekünk, éppen egy focimeccs kezdõdött és az ügyeletes tiszt urat sikerült a meccsnézésben megzavarni. Leültetett minket magával szemben egy asztalhoz és kb. 15-20 percig egy szót sem szólt, boritékokat címzett meg, statisztikát készített, csak éppen velünk nem foglalkozott. Biztos úgy gondolta, majd megunjuk és duzzogva hazamegyünk. Nem tettük, kivártuk, amíg az úr elkezdi megírni a feljelentést, miután sikeresen kikereste egy „szakkönyvbõl”, hogy végülis mi történt és az milyen törvénybe ütközik.

Este fél tíz után már nagyon örültünk, hogy a két példányban kinyomtatott feljelentést aláírhattuk és távozhattunk. Majd értesítenek… Egy héten belül meg is érkezett a kapitányság levele, amely kisebb megdöbbenést keltett bennünk, elõször percekig tartott felfogni, hogy ez nálunk megtörténhet. Részlet a levélbõl: „a feljelentést ELUTASÍTOM..” és „ rendelkezésre álló adatok alapján megállapítom, hogy az ismeretlen motoros férfi nem szándékosan törte le a személygépkocsi jobb oldali visszapillantó tükrét”

De szerintünk közlekedési balesetet okozott, amibõl a vétlen félnek kára keletkezett (ez esetben nekünk) és ráadásul az adatainak hátrahagyása nélkül elhagyta a helyszínt. Józan paraszti ésszel, nem hinném, hogy sokan okoznak direkt, elõre kitervelt balesetet, és akkor ezek szerint mindenki, aki balasetet okoz, otthagyhatja a helyszínt, arra hivatkozva, hogy elnézést, véletlen volt. A rendõrség pedig ehhez még asszisztál is.

ui.: ha szükséges, mellékelni tudom a feljelentést és a határozatot az elutasításról.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása