Tékozló Homár

A Gonosz mozdonyt vezet Monoron

MÁV/Szemét mozdonyvezetõ

2006.06.22. 01:02 | szily | komment

Képzeljék el, mi kell ahhoz, hogy egy ember – david1 -, akinek minden sorából süt, hogy békés, kenyérre kenhetõ alak, ilyet írjon le: „Mert az a mozdonyvezetõ gonosz volt.”! Hát nem más, mint egy érzéketlen vasutas, aki ugyan nem szeg meg semmilyen szabályt, de lehetne rendes, ám ehelyett jól megszívat egy rakás munkába induló embert. Olvassa el, hogy mik mennek Monoron!

Tisztelt Homár!

A történetem a MÁV-aktákhoz tartozik. A sztori hétfõn történt, este 6 órakor. A helyszín Monor állomás. Ballagok haza munka után, kiérve a vasútállomásra látom hogy a jól ismert "szerelvényvonat" (szerelvényvonat= olyan teljesen felszerelt vonat, amely utasok nélkül, pusztán gázolajat, illetve áramot fogyasztva begördül Budapestre...csak úgy...10 perccel a "rendes" vonat elõtt...) ott parkírozik az 5. vágányon.

Mosolygok egyet és várom a rendes vonatot. Ekkor szólal meg az isteni hang a hangszórokból: "felsõvezeték-szakadás miatt a Szolnokról Budapestre tartó vonat elõreláthatólag 50 percet késik". Az ott álldogáló 40-50 utas közel 80 százaléka esti mûszakba ment dolgozni, ezt ez a késés alaposan tönkretette.

Nem ez a gond. A vezeték leszakadhat. Akár hetente, naponta többször, és le is szakad. Benne van a pakliban. 300FT os jegyárnál ez nem gond. A probléma ekkor kezdõdött. Kihasználva hogy ott áll egy totál üres vonat, ami éppen indulni készül a Nyugatiba, odaslattyogtam a vezetõhöz, és feltettem neki egy kérdést: Elvinne minket, hiszen így elkésnek az emberek a munkából?

Nos a válasz nem maradt el: NEM! Kérdem miért? CSAK! És biztos ami biztos el is indult. Az a pár ember aki kérdés nélkül próbált felszállni a vonatra, potyogott jobbra-balra, a lépcsõrõl borultak le az emberek. A vonat elhúzott. Kissé ideges fejjel indultam a bakter irodája felé. Benézve az ablakon érdeklõdtem, hogy ugyan mondja már el miért nem szállhattunk fel erre a vonatra? A válasz: NEM TUDOM, NEM VOLT ROSSZ ÖTLET! Majd tette tovább a dolgát. Ennyi. Nem foglalkozott tovább a csóró utassal.

Ezek után elkértem a panaszkönyvet és koptattam kicsit a tollamat. Nem az alkalmazottak ellen, hanem a tény ellen. A butaság ellen. Az elavultság ellen. Az emberi gonosszág ellen. Mert az a mozdonyvezetõ gonosz volt. Köszönjük neki!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása