Tékozló Homár

A Homár már az ellen is véd

2006.07.07. 11:20 | jackyll | Szólj hozzá!

Úgy látszik, a Homár egyesek szemében már szegecselt bézbólütõsuhintásként dereng, és ez így is van jól. Semmiképp nem szeretnénk azonban, hogy miattunk bárki a sarokba kucorodva rettegjen, de más magyarázatot egyelõre nem találtunk, hogyan fordulhattak saját belsõ szabályzatuk ellen a Postánál olvasónk reklamációját követõen, mielõtt mi azt még lehozhattuk volna az oldalon. Nade mindegy is, a lényeg a hepiend, de jöjjön akkor elõször az eredeti levél Kta-tól:

Bedobott a postás egy értesítést küldemény érkezésérõl a postaládánkba, de nem csengetett be hozzánk (Budapest Belváros közepén lakom), pedig itthon voltunk. Mivel nem jelölt meg újabb idõpontot a kézbesítés megkísérlésére, ezért felhívtam telefonon, a pecséten látható számot (Budapest 62 posta, VI. ker. Teréz krt. 51.-53. Tel.: 353-0860), ahol hosszas küldemény-keresgélés után közölték, hogy a postás azért nem csengetett be az ajánlott levéllel, mert ki sem hozta azt. Sõt, nem is fogja…!!!

Állítólag a Posta belsõ szabályzata szerint ajánlott levelet 5 kg súly-határig lehet feladni, de amennyiben ennek a mérete nagyobb, mint a postás táskája, vagyis nem tudja beletenni, akkor azt õk nem hozzák ki. Mikor kértem, hogy a csomag-szállító postással küldjék ki – ha szükséges, plusz költséget is vállalok -, akkor közölték, hogy olyan nekik nincs, õk csomagokat nem kézbesítenek.

Következõ, talán logikátlan kérdésem az volt, hogy mivel a feladó a posta-költséget a címzettig és nem egy környékbeli posta-hivatalig fizette ki, ezért akkor ugyebár én visszakapom az elõre kifizetett posta-költség egy részét, hiszen az én idõmbõl és költségembõl kell hazáig elszállítanom a küldeményt. Az egyébként kedves hangú Hölgy közölte, hogy errõl természetesen szó sincs, és amikor megkérdeztem a nevét – hogy mégis kivel beszéltem -, akkor közölte, hogy Õ ezt nem mondja meg. Egyszerûen nem mondja meg, és kész. Azt hittem, rosszul hallok…

Mikor felhívtam a kézbesítési vezetõt (Tel.: 332-5093), akkor Õ készséggel bemutatkozott ugyan, de sajnos mindenben megerõsítette az elõzõ munkatárs állításait. Véleménye szerint egyébként mindig minden postahivatalban adnak felvilágosítást arról a küldemények feladóinak, hogy a Teréz Krt.-i postahivatalban nincs csomag-kézbesítõ, tehát amennyiben az 5 kg-os súly-határt betartva a postás táskájánál nagyobb méretû levelet ad fel valaki a Belvárosba címezve, akkor azt nem fogják kihozni egészen a címzettig.

Mivel utálok pereskedni, ezért csak néhány kérdés merül fel bennem: 1. Vajon a világ minden postahivatalában valóban képesek ezt az információt átadni? Az én szerencsétlen, 5 kg alatti, de pechemre nagy alakú ajánlott levelem Angliából érkezett, ahol bizonyára minden egyéb teendõt hanyagolva a Teréz Krt.-i postahivatal belsõ szabályzatát és mûködési rendjét olvasgatják. 2. Ha egy szállítási szolgáltatást adott távolságra kell kifizetni, akkor miért nem köteles a Posta a címzettig eljuttatni a küldeményt? 3. Amennyiben egy szolgáltató nem teljesíti a vállalt kötelezettségeket – és ezt saját maga pontosan tudja elõre -, akkor miért nem természetes az, hogy a szolgáltatási díj egy részét visszafizeti? 4. Milyen kártérítési konstrukció van érvényben az ilyen esetekre, hiszen idõt is és pénzt is kell fordítanom arra, hogy a Posta helyett szállítok, miközben õ már bezsebelte ennek a munkának az ellenértékét?

És akkor jöjjön a misztikus hepiend. Természetesen nem tartjuk kizártnak, hogy a Postánál valaki elkezdett logikusan gondolkozni, amennyiben így történt, neki ezúttal sok sikert és gyors elõremenetelt kívánunk.

Kedves Homar, el vagyok kepedve...!

Valoszinunek tartom, hogy talan magad sem tudod, hogy milyen dobbenetes hatassal vagy a Magyar Postara. Elkuldtem Neked az alabbi levelet, es nehany ora mulva - nem tevedes: nehany ora mulva ! - felhivott a Terez krt.-i postahivatal egyik ugyintezoje, es kozolte, hogy minden belso szabalyzat es eloiras dacara kiszallitjak hozzam a megreklamalt levelet. Ha hiszed, ha nem, kb. 3 oraval kesobb csengetett egy postas nalunk, es kezbesitette a kuldemenyt.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása