Tékozló Homár

Az igazán Naiv Ügyfelet megvágták a rendõrök

rendõrség/büntetés

2006.07.17. 12:31 | szily | Szólj hozzá!
Az alábbi sztori csakis Péter elképesztõ naivitása miatt érdemel figyelmet. A ma született bárány éppen mûszaki vizsgára igyekezett, amikor a helyszíntõl 500 méterre vesztére megállt tejet és kiflit venni. A parkolóban egy rendõr kiszúrta, hogy lejárt a forgalmija, majd figyelmeztette a másik rendõrautót, azok meg direkt kivárták, hogy elinduljon, aztán gyorsan jól megbüntették. És Péter ezek után gonoszságról és rosszindulatról, beszél. Muhaha.

Hello

Minap reggel esett meg velem, hogy autómat vittem mûszaki vizsgára. Reggel 8-ra kellett volna odaérnem, de mivel korán érkeztem, beálltam egy közért parkolójába reggelizni. Vettem tejet, kiflit, stb. Elém és mögém hamarosan egy-egy rendõrautó parkolt. Õk is reggeliztek.

Kb. 20 perc múlva mindketten elmentek, de az egyikük folyamatosan körözött, rendszeresen elhaladt mellettem.

Miután elindultam, azonnal megállított. Mint kiderült, a mögöttem álló kiszúrta, hogy lejárt a mûszakim, ezért megkérte a kollégáját, állítson már félre, egy kis büntetés beszedésére. Ami jogos részükrõl, hogy megbüntettek, hiszen a megszegtem a kresz-t. DE, kérdem én. Nem az lett volna a korrekt viselkedés, hogy miután észreveszi, hogy lejárt a mûszakim, figyelmeztet rá, hogy ne hagyjam el a parkolót. (hiszen, amíg az autó parkol, addig nem követem el a szabálysértést)

Aljas, szemét dolog volt részükrõl kivárni, hogy elinduljak. Ezt sikerült azzal tetézni, hogy a mûszaki állomástól, mintegy 500méterre vették el a forgalmimat. Hozzáteszem, hogy tökéletesen felkészített autóval vágtam neki a vizsgának, és persze barom voltam, benéztem a hónapot. Így már két hete lejárt. Ciki.

DE. Miután a helyszínen megaláztak és tényleg aljas módon állítottak meg, bementem a kapitányságra, hátha segítõkészebbek. A túrút, ott is úgy beszéltek velem, mint a kutyával. Elképesztõ. A rendõrség, még ha a rend fenntartása is a célja, nem egyfajta felettünk álló hatalom kéne, hogy legyen.

Más. Felhívom a brfk. panaszirodáját, ahol az esetet elõadva a következõ választ kapom. "Ha a rendõr a kocsma elõtt látja, hogy valaki ittasan kijön, természetesen nem bûntetheti meg. De ha megvárja, míg az egyén beül az autójába, követi, megállítja, szondáztatja, kiderül az ittasság, akkor már megbüntetheti" Köszönöm, erre számítottam. Szép kis hozzáállás. Tehát nem az a cél, hogy segítsük, védjük az állampolgárokat, hanem...de a +100km/h gyorshajtás elintézhetõ pénzzel, a 0.9 es véralkoholszint dettó.

na mind1. én is hülye voltam, de kifejezett gonoszság felháborít. kivárni míg elindulok...

üdv. Péter

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása