Tékozló Homár

Bekavarhat a figyelmetlen benzinkutas

autópálya-matrica

2006.07.18. 11:35 | szily | Szólj hozzá!

Egy csomóan nem tudják, hogy autópálya-matrica vásárlásakor egyrészt alá kell írni az igazoló cetlit, másrészt ellenõrizni kell, jól írták-e fel a rendszámot. (Mi mindig a BAH-csomópontnál veszünk, ott egyenesen a vevõ írja be a rendszámot, így nem lehet galiba, de nem mindenhol ez a gyakorlat). A matrica ugyanis valójában tök felesleges, amikor ellenõriznek, nem azt keresik, hanem rendszám alapján csekkolják, vettünk-e jegyet. Andika05 naivan közeledett a kérdéshez, ezért meg is szívta több tízezerre.

Olvastam az autópálya-matricával kapcsopatos írásotokat, és én is hasonlóan jártam,de már háromszor is.

M1-es autópálya, gyõri autópályán lévõ OMV-benzinkút. Nem is lett volna feltûnõ, ha nem mindig ennél a benzinkútnál vettük volna meg a matricát. Szóval, most májusban kaptuk az elsõ büntetést az autópálya-felügyelõségtõl,hogy dec. 5-én nem volt matricánk. Igaz, már 45 000 ft-ot, felszólító levélben, mert állítólag a többi levelet nem vettük át, így kamatos kamatot számoltak.

A második és harmadik levelet egy idõben küldték ki, de az egyik levél az üzletembe, a másik a lakásra érkezett,két különbözõ dátummal, és büntetéssel. Ezt a levelet idõben megkaptam, így a büntetés 13 000ft/levél. Még annyira friss volt ez a bírság, és mi annyira lusták voltunk levenni a felgyülemlett matricákat, hogy megtaláltuk azt a matricát, ami állítólag nem volt meg, vagyis amelyik miatt büntettek.

Felhívtuk az autópálya-felügyelõséget,hogy van matrica. Mire azt a választ kaptuk,be kell mutatnunk 15 napon belül. Mai napon elmentem a komáromi ügyfélszolgálathoz, persze elõtte 10 000ft-ért megtankoltam. Utána vettem matricát,mert csak így tudom megközelíteni a szolgáltatót. Amikor megtaláltam, és bemutattam a matricámat, közölték, hogy 1000 ft kezelési költséget kell fizetnem,hogy kitöröljék a büntetésemet. Jah,a benzinkutas elírta a rendszámot, ezt javították ki.

Érdekesség. Ma egy másik kútnál vettem matricát, ott aláíratták az igazolószelvényt, amit eddig a másik kútnál nem szoktak. Tehát az aláírásunk is kell a szelvényre,mert úgy érvényes. Ezt ma tudtam meg az ügyfélszolgálatnál. Hát nem volt olcsó utam a mai sem, és így is fizethettem egy kutas hibája miatt. Köszike, hogy elmondhattam,és talán többen felfigyelnek,mire is kell vigyázni:) Üdvözlettel:

Andika05

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása