Tékozló Homár

Alma + citrom + Lidl = málnaszörp

Lidl/Siti málna ízû szirup

2006.07.21. 00:10 | szily | Szólj hozzá!

Kedves Homár!

Én még egy olyan naiv szörpfogyasztó vagyok, aki úgy gondolja hogy hogy a szörpben az íznek megfelelõ gyümölcsnek kellene lennie. Ezt megcáfolandó bemutatnám eme kiváló LIDL terméket.

Úgy tûnik néhány kutatónak sikerült alma és citrom felhasználásával málnaízt elõállítani. Vagy a titokzatosan csengõ "aromák"-tól eredhet a málnaíz? Egyébként tényleg málnára hasonlít.

A szöveges részt nem tudtam lefotózni, mert a betûk alapból homályosak, így inkább leírom:

Málna ízû szirup Összetevõk: cukor, víz, almalé (sûrítménybõl) (10%), étkezési sav: citromsav, tartósítószer: E202 és E211, színezék: E122, aromák.

Üdv: BoLToN

Kedves BoLToN,

Köszönjük szemnyitogató levelét. Ön talán nem értesült róla, de mi itt a tûz közelében igen, hogy ausztrál tudósok ciklotronban nagy sebességgel ütköztettek almát és citromot. Az eredmény ugyan egy Kulturális Intézményrendszer Reformjáért Felelõs Címzetes Államtitkár lett, de lehetett volna ennyi erõvel málnaszörp is.

Jó egészséget és több természetes szörpöt kíván

A Homár

Ui: Az érett málnát lazán törje meg és tegye fehér vászonzsákba, majd (néha megnyomkodva) hagyja jól kicsöpögni. Az eredményt fõzze fel cukorral és tegye el üvegekbe.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása